[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Να εξηγήσει η κυβέρνηση πώς θα έρθει ανάπτυξη με τη συνέχιση της λιτότητας
Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


«Αντί αποτυχημένων επικοινωνιακών συναντήσεων και πανηγυρισμών για την εκταμίευση της δόσης, η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει πως η ανάπτυξη θα έρθει με τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής λιτότητας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκταμίευση της δόσης και τη σειρά συναντήσεων του πρωθυπουργού.

«Με δεδομένο ότι η εκταμίευση της δόσης όχι μόνο δεν πρόκειται να ενισχύσει τη ρευστότητα στην οικονομία, αλλά αντίθετα θα συνοδευτεί από νέα επαχθή αντικοινωνικά μέτρα και μηχανισμούς εποπτείας, το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής είναι οι νέες απολύσεις, τα νέα λουκέτα, οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» επισημαίνεται.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσθέτει ότι «η ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων που μπορούν να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακά εργαλεία και η κατάρτιση ενός εντελώς κοινωνικά άδικου αντιαναπτυξιακού φορολογικού νομοσχεδίου, συμπληρώνουν την εικόνα καταστροφής των παραγωγικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της οικονομίας, την ίδια στιγμή που εξαθλιώνονται πλατιά στρώματα της κοινωνίας».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η ελληνική κοινωνία βιώνει την πιο ακραία πολιτική βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων και εξουσίας υπέρ του κεφαλαίου μετά την μεταπολίτευση. Αναγκαία προϋπόθεση για μια στρατηγική ανάπτυξης και δίκαιης εξόδου από την κρίση αποτελεί η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της».     


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " ΣΥΡΙΖΑ: Να εξηγήσει η κυβέρνηση πώς θα έρθει ανάπτυξη με τη συνέχιση της λιτότητας"

Leave a reply