[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει με απολύσεις και κατεδάφιση κοινωνικών δομών
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την πεποίθησή του ότι σύντομα «ο ελληνικός λαός, ακολουθώντας το παράδειγμα των λαών της Νότιας Αμερικής που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά του ΔΝΤ θα λυτρωθεί από τη θανατηφόρο θηλιά του μνημονίου» εξέφρασε από τη Βραζιλία ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η νέα ελληνική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της επικίνδυνης Στρατηγικής της λιτότητας στον ευρωπαϊκό Νότο».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των επαφών του στη Βραζιλία και λίγο πριν αναχωρήσει για την Αργεντινή, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως οι επαφές που είχε η αντιπροσωπεία του κόμματος επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση ότι «η χώρα μπορεί να βρει ισχυρούς συμμάχους στη γεωπολιτική σκακιέρα αν χαράξει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».

Επιβεβαιώνεται ακόμη, όπως είπε, η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η κρίση μπορεί να γενικευτεί το 2013 αν δεν αναχαιτιστεί άμεσα η στρατηγική της λιτότητας, αν δεν αναχαιτιστεί άμεσα η στρατηγική της κυρίας Μέρκελ στην Ευρώπη».

Κλιμακώντας την επίθεσή του προς το Βερολίνο ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «τη στιγμή που η κ. Μέρκελ απομονώνεται διεθνώς δυστυχώς βρίσκει συμμάχους στην Ελλάδα, τους μερκελιστές των τριών κομμάτων του μνημονίου των τριών κομμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά».
«Το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό, το μήνυμα μιας χώρας που απελευθερώθηκε από το ΔΝΤ και στάθηκε στα πόδια της και σήμερα είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι ένα: Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής», κατέληξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. 



Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει με απολύσεις και κατεδάφιση κοινωνικών δομών"

Leave a reply