[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Συγκάλυψη και υπόθαλψη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Συγκάλυψη και υπόθαλψη όσον αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τη γνωστοποίηση ότι στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα για τις συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τραπεζίτες στο Νταβός.


Υπενθυμίζεται ότι όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε κληθεί για κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε επιβεβαιώσει ότι υπήρξε τον Ιανουάριο του 2011 συνάντηση με επικεφαλής των μεγαλύτερων διεθνών τραπεζών στην Ελβετία .


Όπως αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου, που είναι και μέλος της Επιτροπής Θεσμών, η απόπειρα να εμφανισθεί η συνάντηση αυτή ως «θεσμική», «υπηρεσιακή», πραγματοποιηθείσα στο πλαίσιο της «προσπάθειας σωτηρίας της χώρας» δεν τελεσφόρησε.

«Η μη καταχώριση της παραμικρής σχετικής πληροφορίας (πρακτικών επισήμων συναντήσεων, εκθέσεων απολογισμού, κάθε σχετικού κατατεθέντος εγγράφου και σχετικής επίσημης αλληλογραφίας) στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτουν άλλη μια πτυχή της εξωθεσμικής και παραθεσμικής δράσης μιας παρεοκρατίας που συμπεριφέρθηκε σαν η τύχη της χώρας να της ανήκε και σαν να είχε δικαίωμα να χαραμίσει την ζωή και το μέλλον μας», τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστηρίζει ακόμη πως «αποδεδειγμένα, πλέον, αποκαλύπτεται χαλκευμένο το περιεχόμενο της κατάθεσης ακόμη ενός προσώπου που εμφανίσθηκε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

Στη συνέχεια, με αφορμή τη διακοπή της κοινοβουλευτικής διευρένησης της υπόθεσης τον Νοέμβριο, η κ. Κωνσταντοπούλου καταλογίζει στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πως «αρνείται αδικαιολόγητα τη συνέχιση της έρευνας με διάφορα προσχήματα».

«Μετά και από αυτήν την αποκάλυψη και ενώ η δικογραφία για την λίστα Λαγκάρντ παραμένει, και αυτή, στα συρτάρια της νομοθετικής υπηρεσίας της Βουλής και δεν δίδονται αντίγραφά της ούτε στους βουλευτές ούτε στα κόμματα, είναι δεδομένο ότι επιτείνονται οι ευθύνες συγκάλυψης και υπόθαλψης», καταλήγει.


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ζωή Κωνσταντοπούλου: Συγκάλυψη και υπόθαλψη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ"

Leave a reply