[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ποιοι παίρνουν ολόκληρη την αποζημίωση όταν συνταξιοδοτούνται
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 Με βάση τα χρόνια που είχαν οι εργαζόμενοι στον ίδιο εργοδότη στις 12 Νοεμβρίου και χωρίς το πλαφόν των 2.000 ευρώ θα υπολογίζεται οποτεδήποτε κι αν αποχωρήσουν ή απομακρυνθούν λόγω συμπλήρωσης προϋποθέσεων για πλήρη σύνταξη, η «έξτρα» αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης.

Το «πάγωμα» (κατ' αντιστοιχία του «παγώματος» που ισχύει για τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης για όσους είχαν στις 12 Νοεμβρίου πάνω από 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη) προβλέπει το τελικό κείμενο της εγκυκλίου για τις αλλαγές στα εργασιακά που εξέδωσε η γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Α. Στρατινάκη. Ετσι, για τον υπολογισμό της αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης θα λαμβάνονται υπόψη οι τακτικές αποδοχές του τελευταίου μήνα, πριν από τη λύση της σύμβασης εργασίας και όχι το πλαφόν των 2.000 ευρώ (το οποίο ισχύει για την αποζημίωση λόγω απόλυσης μετά τη συμπλήρωση 16 ετών).

Ως χρόνος υπηρεσίας θα λαμβάνεται υπόψη «εκείνος που συμπλήρωσε ο εργαζόμενος στον ίδιο εργοδότη στις 12-11-2012, ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4093/2012, οποτεδήποτε κι αν αποχωρήσει ή απομακρυνθεί». Κατά τον υπολογισμό της αποζημίωσης εξακολουθεί να ισχύει το πλαφόν του άρθρου 5 του ν. 3198/1955 (με τα σημερινά δεδομένα έως 6.283,20 ευρώ)
.
Τέλος στις ειδικές επιδοτήσεις
Με την ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι από την 1/1/2013 όσοι ελάμβαναν ειδικές επιδοτήσεις από τον ΟΑΕΔ -είτε μέχρις ότου συνταξιοδοτηθούν είτε το 70% του τελευταίου μισθού αν είχαν χάσει την εργασία λόγω συγχώνευσης, μεταφοράς ή συνένωσης επιχείρησης- θα λαμβάνουν μόνο το βασικό επίδομα ανεργίας και για διάστημα έως 12 μηνών.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ποιοι παίρνουν ολόκληρη την αποζημίωση όταν συνταξιοδοτούνται "

Leave a reply