[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Παράταση μιας εβδομάδας για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων
Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Παράταση ως τις 8 Ιανουαρίου για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας ή για όποιον θέλει να παραδώσει τις πινακίδες του οχήματός του και να απαλλαγεί από τα έξοδα συντήρησής του έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να καταφέρει να εισπράξει περισσότερα από τα οφειλόμενα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: "Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2013, που λήγει σήμερα 31/12/2012, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται έως και τις 08/01/2013".

Ήδη το 80% των πολιτών που έχουν υποχρέωση να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας έχει προχωρήσει στην εξόφλησή τους. Μόνο την Παρασκευή, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χ.Θεοχάρης, 860.000 προσήλθαν να εξοφλήσουν, δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης σε μια ημέρα.


Επίσης μέχρι εκείνη την ημέρα 80.000 περίπου κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία. Πέρυσι τις είχαν καταθέσει περίπου 100.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες με την εκπνοή της προθεσμίας είχαν εισπραχθεί 900 εκ. ευρώ έναντι στόχου για 1, 25 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι φέτος οι φορολογούμενοι μπορούν να εκτυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήριο από το site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και να το προσκομίσουν για την εξόφληση. Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι θα αντιμετωπιστούν τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν με ορισμένα λειτουργικά συστήματα.

Η εξόφληση μπορεί να γίνει και με την προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας και του ΑΦΜ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Παράταση μιας εβδομάδας για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων"

Leave a reply