[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δύσκολοι το «έπαιξαν» ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στον Στουρνάρα ..αλλά τα βρήκαν!
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Σύγκλιση θέσεων στις περισσότερες αλλαγές του φορολογικού νομοσχεδίου προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.


Παραμένουν ακόμη διαφορές σε ζητήματα όπως είναι η κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων και των ελεύθερων επαγγελματιών τα οποία αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Ειδικότερα, στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των κυβερνητικών εταίρων με τον Γιάννη Στουρνάρα αποφασίστηκαν κάποιες βελτιώσεις που αφορούν τα πολυτεκνικά επιδόματα, στο τέλος επιτηδεύματος για τους μισθωτούς με μπλοκάκι, καθώς και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες. Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
 - Το πολυτεκνικό επίδομα θα αυξηθεί από τα 450€ στα 500€ για κάθε παιδί μετά τα τρία.
 - Οι μισθωτοί με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ( με εξαρτημένη εργασία) από το 2013 θα εξαιρεθούν από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος και θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

- Οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες για τα τρία πρώτα χρόνια ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας θα φορολογούνται για τα πρώτα 10.000€ εισόδημα με συντελεστή 13%.

- Όλα τα εισοδήματα των φορολογούμενων θα μπαίνουν στην φορολογική κλίμακα, ακόμη και αυτά που ήδη έχουν φορολογηθεί, όπως οι τόκοι.

Πάντως εξακολουθεί να υπάρχει διάσταση απόψεων σε ορισμένα ζητήματα. Η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι τα εισοδήματα από ενοίκια να φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει να φορολογούνται αυτοτελώς.

Η ΔΗΜΑΡ διαφοροποιείται επίσης και στο θέμα των ελεύθερων επαγγελματιών ζητώντας να προστεθεί ακόμη ένας φορολογικός συντελεστής στην κλίμακα που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών όπως επίσης και να προστεθεί ανώτατος φορολογικός συντελεστής στην κλίμακα για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα 45% για εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ. Προτείνει επίσης την αύξηση του φόρου στους τόκους καταθέσεων στο 17,5%.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Δύσκολοι το «έπαιξαν» ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στον Στουρνάρα ..αλλά τα βρήκαν! "

Leave a reply