[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εντός των επόμενων ημερών έρχεται και πάλι η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ


Θέμα χρόνου είναι να στείλει η Γαλλική κυβνέρνηση ξανά στην Ελλάδα τη λίστα Λανγκάρντ, στέλνοντας τα πρωτότυπα στοιχεία από τους Έλληνες καταυέτες της  HSBC.

Όπως δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η λίστα θα παραδοθεί στις ελληνικές αρχές εντός των αμέσως επόμενων ημερών.


Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ έχουν βασίσει τις μέχρι τώρα έρευνές τους στο αντίγραφο που τους παραδόθηκε με ένα στικάκι, αφού το πρωτότυπο CD που είχε παραδώσει στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Κριστίν Λαγκάρντ έχει χαθεί, όπως δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή. Εξ' αυτού, όσοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των προσώπων και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε σχέση με το αν έχουν αφαιρεθεί ή όχι κάποια στοιχεία.


Πρόθεση του κ. Στουρνάρα είναι μόλις την παραλάβει να τη διαβιβάσει στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη και στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στέλιο Στασινόπουλο. Οι δύο συγκεκριμένες Αρχές διεξάγουν έλεγχο για τα πρόσωπα που αναφέρονται στη λίστα έχοντας διαχωρίσει τους στόχους της έρευνας.


Οι υπηρεσίες της Οικονομικής Εισαγγελίας ερευνούν για τα πολιτικά πρόσωπα και αυτές του ΣΔΟΕ εξετάζουν τα φορολογικά αδικήματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λίστα Λαγκάρντ δεν είναι ένας απλός κατάλογος με ονόματα και ποσά, αλλά ένα πλήρες τραπεζικό αρχείο που περιλαμβάνει στοιχεία για τους καταθέτες και κινήσεις λογαριασμών, από τους οποίους μεταφέρθηκαν ποσά στους πελάτες που περιλαμβάνει η λίστα, γεγονός που θα καταστήσει αβάσιμους τους ισχυρισμούς ορισμένων περί πιθανής συνωνυμίας.     


Πηγή

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εντός των επόμενων ημερών έρχεται και πάλι η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ"

Leave a reply