[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ζακ Ντελόρ: Να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ,ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, τόνισε ότι από τη στιγμή που η Βρετανία δεν επιθυμεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να συμμετάσχει με ένα άλλο καθεστώς στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, τόνισε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ότι οι Βρετανοί ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα, κάτι το οποίο δημιουργεί σκέψεις, για το κατά πόσο θα έπρεπε να συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία.

Υποστηρίζεται, ότι η δήλωση αυτή του Ζακ Ντελόρ, είναι απόρροια των δηλώσεων του 'Αγγλου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δεχόμενος τις πιέσεις των «ευρωσκεπτικιστών» του κόμματος του, είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα, ότι η Βρετανία θέλει να είναι στην Ευρωπαϊκή 'Ένωση, αλλά να μη συμμετέχει στα βασικά της ζητήματα.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι ο Ζακ Ντελόρ έθεσε θέμα συνεργασίας με την Βρετανία, ακόμα και σε περίπτωση εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκαλώντας την σημαντική «τόσο σε οικονομικό όσο και σε στρατηγικό πεδίο, όπως η Ινδία και η Κίνα»,όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στη Guardian, τόνισε πως τέτοιες ενέργειες, μπορεί να θέσουν την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση σε κίνδυνο, ενώ αποκάλεσε ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρώπη, «σαν ένας φίλος να φεύγει στην έρημο».

Η Βρετανία είναι μέλος της ΕΕ από το 1973, αλλά δεν έχει ενταχθεί στην Ευρωζώνη.


Πηγή: iefimerida

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ζακ Ντελόρ: Να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία"

Leave a reply