[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες του 2012
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο κινηματογράφος στα καλύτερά του



Συμφωνούν τα περισσότερα ξένα έντυπα και οι κριτικοί κινηματογράφου για το ποιες ταινίες ξεχώρισαν τη χρονιά που φεύγει.

Δείτε ποιες είναι και τώρα στις γιορτές που θα έχετε ελεύθερο χρόνο, απολαύστε τες στο σινεμά ή στο σπίτι.

Η ταινία Amour του Michael Haneke, έχει πάρει τα καλύτερα βραβεία για το 2012, με σημαντικότερο τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. Το περιοδικό Time την έχρισε ως την καλύτερη ταινία του 2012.

Η ταινία Zero Dark Thirty, η οποία όμως δεν έχει ακόμα έρθει στην Ελλάδα, είναι και αυτή μια από τις βασικές επιλογές των κριτικών κινηματογράφου. Αρκετά «πολιτική», είναι μια καταγραφή του ιστορικού των αμερικανικών επιχειρήσεων κατά της Αλ Κάιντα από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, που οδήγησαν τελικά στο θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, στο Πακιστάν.

Η «Ζωή του Πι», το πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό πρότζεκτ του διάσημου best-seller του Γιαν Μαρτέλ, άφησε όλους τους άπιστους Θωμάδες άφωνους. Μια ταινία με εξαιρετικά εφέ, και μια απίστευτη ιστορία που εμπνέει, την οποία μπορείτε να απολαύσετε τώρα στη μεγάλη οθόνη.

Από τις πιο «ανεξάρτητες» παραγωγές, ξεχώρισαν το Dark Horse, μια ιστορία ενός 35χρονου «μαμάκια» που μένει με τους γονείς του, άνεργος και άτολμος απέναντι στη ζωή. Φανταστικοί οι Mia Farrow και Christopher Walken στον ρόλο των γονιών, αλλά και η Selma Blair ως ερωτικό του ενδιαφέρον.

Το νέο σίκουελ του Μπάτμαν κατέρριψε όλες τις φοβίες των φανατικών οπαδών του νυχτεριδάνθρωπου, ότι μια ακόμα ταινία θα ήταν κακή. Και όμως... Η ταινία ήταν καλόγουστη, τρομερά επιτυχημένη και με ένα «κοινωνικό» σχολιασμό για την απληστία της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας.

Η -επίσης άπαιχτη στην Ελλάδα- Άννα Καρένινα είναι άλλη μια ταινία που φιγουράρει στις λίστες των «best of». Πρόκειται για μια πολύ πλούσια παραγωγή, ακριβώς όσο πλούσια ήταν και η κοινωνία της Ρωσίας της εποχής που περιγράφει. Εξαιρετικές και οι ερμηνείες των Jude Law και Keira Knightley.

Για τους μικρούς φίλους, το Frankenweenie έχει πλέον ψηφιστεί ως το πιο ενδιαφέρον και τεχνικά άρτιο animation της χρονιάς. Εκτός των άλλων, είναι μια πολύ καλή ιστορία για μικρούς και μεγάλους.

 


 


 


 


 


 




Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες του 2012"

Leave a reply