[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μπερίσα: Δεν αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια η χορήγηση ιθαγένειας στους Αλβανούς
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Υπεραμύνθηκε, σήμερα, της απόφασής του να χορηγήσει αλβανική ιθαγένεια σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν διαβιούν, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση δεν αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια

Μπερίσα: Δεν αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια η χορήγηση ιθαγένειας στους Αλβανούς

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόσφατα αθωωθέντα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, πρώην πρωθυπουργό του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι, ο κ. Μπερίσα αναφέρθηκε στην απόφασή του αυτή, η οποία αναμένεται να πάρει το «πράσινο φως» και από το υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας, τονίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποσταθεροποιεί την περιοχή, αλλά αντίθετα προάγει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Σημείωσε, δε, πως ανάλογη στάση έχουν υιοθετήσει αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τη θέση αυτή του Αλβανού πρωθυπουργού υποστήριξε, με δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου και ο Ραμούς Χαραντινάι εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα πως το Κόσοβο θα έχει την υποστήριξη της Αλβανίας στο πλαίσιο της ενταξιακής του πορείας στην Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μπερίσα είχε δηλώσει πως η κυβέρνησή του θα ετοιμάσει νόμο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν ζουν, στο πλαίσιο αυτού που χαρακτήρισε ως «πλατφόρμα εθνικής ένωσης»
.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε εκφράσει, μάλιστα, την πεποίθηση ότι η πλατφόρμα αυτή «θα παρέχει τελική λύση στο αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια».


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μπερίσα: Δεν αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια η χορήγηση ιθαγένειας στους Αλβανούς"

Leave a reply