[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Liberation: "Η επιστροφή της μούμιας"
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

"Η επιστροφή της μούμιας" τιτλοφορείται το σημερινό εξώφυλλο της γαλλικής εφημερίδας "Liberation", η οποία δανείζεται το παρατσούκλι που αποδίδουν στον Μπερλουσκόνι οι Ιταλοί, λόγω των πολλαπλών πλαστικών επεμβάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί.

"O Μπερλουσκόνι επιστρέφει στην πολιτική και επισπεύδει την αποχώρηση του Μόντι, με τον κίνδυνο να βυθιστεί η Ιταλία και η ευρωζώνη στο χάος" τονίζει η εφημερίδα.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της στη Ρώμη, ο 76χρονος ηγέτης της ιταλικής Δεξιάς ανακοίνωσε ότι ξαναμπαίνει στην πολιτική αρένα, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να αφήσει τη χώρα να παραδοθεί στην "απόγνωση" που προκαλεί "η πολιτική των τεχνοκρατών και της λιτότητας εκ Γερμανίας".

Ο "Καβαλιέρε" υπογράμμισε επίσης ότι αποφάσισε να επιστρέψει στην πολιτική, διότι δεν βρήκε... άξιο αντικαταστάτη του!

Μιλώντας σε ιταλούς δημοσιογράφους, επιτέθηκε εκ νέου στον Μάριο Μόντι, τονίζοντας: "Η περίοδος των τεχνοκρατών έχει τελειώσει. Η δική μας κυβέρνηση ήταν καλύτερη από αυτούς", ενώ προσδιόρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών την 24η Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς αν αρκεί ένας μήνας για να νικήσει τον επικεφαλής του κεντροαριστερού, Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις, ο Καβαλιέρε απάντησε:

"Θεωρώ πως ναι, είμαι πιο νέος πολιτικά, από τον Μπερσάνι, τον Καζίνι (και τους άλλους πολιτικούς της κεντροαριστεράς) και συνεργάζομαι με τον καλύτερο νέο που υπάρχει αυτή την στιγμή στον πολιτικό στίβο, τον Αντζελίνο Αλφάνο (σ.σ.: γγ του μπερλουσκονικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας)".

Παράλληλα, έτεινε το χέρι προς την Λέγκα του Βορρά. 


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Liberation: "Η επιστροφή της μούμιας""

Leave a reply