[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αλλάζουν όλα για την υποβολή των δηλώσεων και την πληρωμή των φόρων – Δείτε τα νέα δεδομένα
Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Το 2013 θα έρθουμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρώτον διότι θα πρέπει υποχρεωτικά να καταθέσουμε όλοι τις φορολογικές μας δηλώσεις μέσω Internet. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Και δεύτερον διότι από τον Ιούνιο του 2013, θα μας απαγορεύσουν να πληρώνουμε τις δόσεις στην εφορία. Όλα θα γίνονται μέσω τράπεζας. Ήδη, το Taxis λανσάρει ολοένα και περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Οι ειδήσεις φτάνουν από διαφορετικές πηγές και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.
  • Φορολογική δήλωση θα καταθέτουν όλοι οι πολίτες με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους. Δηλαδή, δεν θα εξαιρούνται ούτε καν αυτοί που έχουν χαμηλές αποδοχές της τάξεως των 1000-2000 ευρώ ετησίως.
  • Όλες οι ηλεκτρονικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά κάτι που σημαίνει ότι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εξαιρούνταν μέχρι σήμερα, θα πρέπει να εκδώσουν κωδικούς πρόσβασης στο taxis.
  • Από την 1η Ιουνίου 2013, κλείνουν τα ταμεία των Δ.Ο.Υ. Όλες ανεξαιρέτως οι πληρωμές (φόρος εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ, ληξιπρόθεσμες οφειλές, παράβολα, τα πάντα) θα γίνονται μέσω τραπέζης. Μάλιστα, δεν θα είναι καν υποχρεωτική η προσέλευση στην τράπεζα καθώς οι πληρωμές στο σύνολό τους θα γίνονται μέσω Internet. Για κάθε οφειλή, θα ακολουθείται η διαδικασία που γνωρίσαμε με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και τα τέλη κυκλοφορίας. Θα μπαίνουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό στο σύστημα Taxis, θα τυπώνουμε    το ειδοποιητήριο στο οποίο θα αναγράφεται ένας μοναδικός αριθμός της πληρωμής και θα εξοφλούμε είτε στο υποκατάστημα της τράπεζας είτε μέσω ηλεκτρονική τραπεζικής.
Ήδη το σύστημα taxisέχει εκσυγχρονιστεί αρκετά. Αν μπει κάποιος με τους κωδικούς τους στις εξατομικευμένες υπηρεσίες μπορεί να έχει πλέον πλήρη εικόνα για τα στοιχεία που έχει καταγράψει η εφορία στον ΑΦΜ του. Συγκεκριμένα, στη διεύθυνση www.gsis.gr οι φορολογούμενοι μπορούν να βρουν:
  1. 1.Πλήρες ημερολόγιο στο οποίο αποτυπώνονται όλες φορολογικές υποχρεώσεις
  2. 2.Όλα τα στοιχεία του Μητρώου της εφορίας
  3. 3.Στοιχεία οφειλών (είτε είναι σε ρύθμιση είτε όχι)
  4. 4.Όλες τις θεωρήσεις που έχει κάνει ο φορολογούμενος κ.ά.

Πηγή: fpress

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αλλάζουν όλα για την υποβολή των δηλώσεων και την πληρωμή των φόρων – Δείτε τα νέα δεδομένα "

Leave a reply