[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η ιθαγένεια και οι επιλογές Στουρνάρα δοκιμάζουν τη συνοχή της κυβέρνησης
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι οι έντονες διαφωνίες που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην τρικομματική κυβέρνηση αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης τους προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για το ποιος και με ποιο τρόπο κυβερνά αυτή τη χώρα;

Διαφωνίες, δηλώσεις και «όλοι εναντίων όλων», για τα καυτά θέματα του φορολογικού και της Ιθαγένειας.

Διαλυτικά φαινόμενα που δοκιμάζουν την αντοχή της κυβέρνησης ή εύκολο πεδίο επικοινωνιακής αντιπαράθεσης;

Δεν χρειάζονται δύσκολες και περίπλοκες αναλύσεις για να διαπιστώσει κανείς ότι όλοι προσπαθούν να αποφύγουν τον «μουτζούρη» του πολιτικού κόστους στα όσα έχουν συμφωνήσει με την Τρόικα και να βρουν έδαφος για να το παίξουν «τσάμπα μάγκες» σε δευτερεύουσας σημασίας θέματα.

Δεν μπορεί για παράδειγμα να ψηφίζεις το μεσοπρόθεσμο στη βουλή που ενσωματώνονται οι σχετικές προβλέψεις εσόδων από το φορολογικό και μετά να αντιδράς.

Το θέατρο του παραλόγου που παίζεται ξεπερνά ακόμα και τον Μάρτιν Έσλιν, ο οποίος χρησιμοποίησε τη φράση ως τίτλο σε ένα βιβλίο του το 1962 .

Ξαφνικά μάθαμε ότι η κυβέρνηση βάζει «μπλόκο» στην κυβέρνηση στο σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών να επιβαρύνει φορολογικά τις οικογένειες με παιδιά.

Δηλαδή η «κυβέρνηση» αντιδρά στην κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά  που προωθεί ο ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας. Και εύλογα μπαίνει το ερώτημα:ποιος κυβέρνα αυτή τη χώρας; Ο κ. Στουρνάρας;

Δηλαδή τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση αντιδρούν στο σχέδιο του Υπουργού Οικονομικών! Ο οποίος νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου…

Στην άκαρπη  συνάντηση που είχαν με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να βρεθεί τρόπος να μην υπάρξει επιβάρυνση για τις οικογένειες, αλλά και ελάφρυνση ει δυνατόν, με όποιον τρόπο κριθεί προσφορότερος.
Μερικές από τις προτάσεις είναι να βελτιωθεί η κλίμακα φόρου και να μην καταργηθεί το αφορολόγητο των παιδιών ή να αυξηθεί η έκπτωση φόρου των 1950 ευρώ για όσους έχουν παιδιά ή να αυξηθεί το οικογενειακό επίδομα των 40-60 ευρώ ανά παιδί και να αλλάξει και η σχετική κλίμακα.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πρότειναν είτε να αυξηθεί η έκπτωση των 1950 κατά 5% για όσους έχουν ένα παιδί, 10% για δύο, 15% για τρία παιδιά κοκ, είτε να δοθεί μια επιστροφή 200 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδί.
Αναμένεται νέα συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αλαλούμ με την εγκύκλιο για την Ιθαγένεια

Η δεύτερη σκηνή, ήρθε από την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναστέλλει την χορήγηση Ιθαγένειας έως ότου δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ για το νόμο «Ραγκούση». Πηγές του ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζαν παράνομη την εγκύκλιο που απεστάλη με εντολή του Πρωθυπουργού και μάλιστα συνέχιζαν ότι «υπονομεύει την κυβέρνηση». Δηλαδή ο πρωθυπουργός υπονομεύει την κυβέρνηση του;   

Όλοι συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε ένα θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται και το οποίο, αντί να καθησυχάζει τους πολίτες, του προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία.


Πηγή

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η ιθαγένεια και οι επιλογές Στουρνάρα δοκιμάζουν τη συνοχή της κυβέρνησης "

Leave a reply