[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Απίστευτη ταλαιπωρία στις εφορίες
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Τέσσερις στους δέκα ενώ έχουν τυπώσει το ειδοποιητήριο, δεν έχουν πληρώσει τα τέλη



Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2013, ωστόσο όπως φαίνεται οι περισσότεροι πολίτες το άφησαν για τελευταία στιγμή.

Την ίδια ώρα, ατελείωτες ουρές σχηματίζουν από σήμερα το πρωί στις εφορίες κάτοχοι αυτοκινήτων, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας, να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, αδυνατώντας να πληρώσουν τα τέλη.

Σύμφωνα με τα «Νέα», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν καταγράψει -μέχρι χθες- 4,5 εκατομμύρια εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών οχημάτων.

Πρακτικά, οκτώ στους δέκα φορολογουμένους είχαν τυπώσει το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Όσον αφορά στις εισπράξεις, όμως, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Οι συνολικές πληρωμές τελών κυκλοφορίας φτάνουν τα 520 εκατομμύρια ευρώ (σε σύνολο εκτιμώμενων εσόδων 1,250 δισ. ευρώ), γεγονός που σημαίνει ότι τέσσερις στους δέκα, ενώ έχουν τυπώσει το ειδοποιητήριο, δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.


Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα στην Α΄ Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου όπου δεκάδες φορολογούμενοι έχουν πάει για να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στην Λαμία όπου έξω από την εφορία είχαν σχηματιστεί ουρές από κόσμο, που τακτοποιούσε τις εκκρεμότητες σε πληρωμές φόρων και άλλων υποχρεώσεων.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Απίστευτη ταλαιπωρία στις εφορίες"

Leave a reply