[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ξεκινά το συνέδριο του CDU - Θα ανάψει το πράσινο φως για την 7η θητεία της Μέρκελ
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την Τρίτη στο Ανόβερο, ξεκινά το συνέδριο του συντηρητικού γερμανικού κόμματος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, της Χρισιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU).

Στο συνέδριο του CDU, που διεξάγεται εννέα μήνες περίπου πριν τις γερμανικές εκλογές, αναμένεται να επανεκλεγεί η Μέρκελ αρχηγός του κόμματος για μια έβδομη θητεία.

Στην ατζέντα του συνεδρίου θα μπουν και άλλα θέματα, όπως το αν τα γκέι ζευγάρια θα πρέπει να έχουν τις φοροαπαλλαγές που έχουν και τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, μια ιδέα την οποία απορρίπτει η Μέρκελ.

Θα συζητηθεί επίσης η πρόταση να εγγυηθούν οι εταιρίες ότι το 30% των διευθυντικών θέσεων θα καταλαμβάνουν γυναίκες, όπως ζητεί η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ενώ η CDU έχει χάσει υποστήριξη μεταξύ των νέων ψηφοφόρων και των ψηφοφόρων στις πόλεις, μια τάση που επισημάνθηκε τελευταία την Κυριακή, με την ήττα της CDU στις δημοτικές εκλογές στη νοτιοδυτική Καρλσρούη.

Η CDU κυβερνά σε ομοσπονδιακό επίπεδο σε συνασπισμό με το φιλελεύθερο κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), το οποίο φέρνει κακά αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις και μπορεί να δυσκολευτεί να περάσει το όριο του 5% για να εκλέξει βουλευτές στην Μπούντεσταγκ.

Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες ελπίζουν ότι θα πάρουν την εξουσία συμμαχώντας με τους Πράσινους. Όμως διατυπώνονται επίσης αυξανόμενες εικασίες για μια πιθανή σύμπραξη CDU - Πρασίνων.


Πηγή: iefimerida


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ξεκινά το συνέδριο του CDU - Θα ανάψει το πράσινο φως για την 7η θητεία της Μέρκελ"

Leave a reply