[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
2 - 2 έληξε το ντέρμπι των «αιωνίων»(photos, video) - Το πανόραμα της 14ης αγωνιστικής
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Τα είχε όλα το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, εκτός από νικητή


 Ήταν ντέρμπι με τα όλα του.

Οι δυο αιώνιοι έμειναν στο 2-2, σε ένα ματς που είχε πολλές φάσεις και από τις δύο πλευρές, τέσσερα γκολ, αλλά δεν είχε νικητή.

Οι γηπεδούχοι που μπήκαν πιο καλά στο ματς άνοιξαν το σκορ στο 17' με τον Χάρη Μαυρία, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και γύρισε το σκορ υπέρ του με τον Ραφίκ Τζιμπούρ να χτυπάει στο22' και το 34' και να φτάνει τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στην επανάληψη και οι δυο ομάδες είχαν αρκετές καλές φάσεις για γκολ, αλλά μόνο οι "πράσινοι" κατάφεραν να αξιοποιήσουν τη μία που τους δόθηκε στο 67' με τον Τοτσέ.

Πλέον, ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα με 36 βαθμούς ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 20 και είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, είχε κάνει γνωστά τα σχέδιά του από νωρίς το μεσημέρι. Χωρίς καμία έκπληξη, λοιπόν, είδαμε τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια.

Στα άκρα της άμυνας ήταν οι Γιούρκας Σεϊταρίδης και Νίκος Σπυρόπουλος ενώ αμυντικό δίδυμο ήταν οι Λουκάς Βύντρα και Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

Αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος είχε πλάγια μπροστά του τους Ιμπραϊμ Σισοκό και ο Κάρλος Ζέκα. Δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Χάρης Μαυρίας, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να είναι αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο ήταν ο Τοτσέ και όχι Πετρόπουλος, όπως έβγαινε από το ρεπορτάζ παραμονές του ντέρμπι.

Από την άλλη ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, κρατούσε μια έκπληξη για την τελευταία στιγμή. Αν και βάσει των δημοσιευμάτων θα ξεκινούσε ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης, ο Πορτογάλος τελικά επέλεξε να ξεκινήσει με τον Ραφίκ Τζιμπούρ.

Κάτω από τα δοκάρια - όπως συνηθίζεται - ήταν ο Ρόι Κάρολ, ο οποίος είχε από τα δεξιά του προς τα αριστερά τους Τοροσίδη, Μανωλάς, Σιόβας και Χολέβας.

Μπροστά τους σε ρόλο... ασπίδας ήταν οι Μοδέστο - Μανιάτης με τον Ιμπαγάσα να έχει μπροστά τους ελεύθερο ρόλο. Αριστερά στην επίθεση ήταν ο Αμπντούν, δεξιά ο Φουστέρ και στην κορυφή, όπως είπαμε, ο Τζιμπούρ.



"Πράσινο" ξεκίνημα
Το ματς ξεκίνησε με μια σέντρα του Σεϊταρίδη στην αντίπαλη περιοχή, στο πρώτο λεπτό, να δημιουργεί τα πρώτα "αχ" στην εξέδρα.

Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 4ο λεπτό, όταν ο Τοροσίδης άνοιξε για τον Ιμπαγάσα, ο Αργεντινός με όμορφες προσποιήσεις στον Σπυρόπουλο βρήκε τον χώρο να κάνει τη σέντρα, αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος με το κεφάλι πρόλαβε τον Τζιμπούρ, διώχνοντας σε κόρνερ.

Η ομάδα του Ρότσα είχε δυο καλές στιγμές μέσα σε δυο λεπτά (11' - 12'), αλλά οι κεφαλιές των Βύντρα και Ζέκα πέρασαν άουτ.

Στα επόμενα λεπτά, οι δυο ομάδες προσπάθησαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και οι γηπεδούχοι, τακατάφεραν στο 17' όταν η σέντρα του Σπυρόπουλου από τα αριστερά πέρασε από την άμυνα του Ολυμπιακού και ο Μαυρίας με δεξί σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ, που αν και έπεσε δεν κατάφερε να αποτρέψει το γκολ.



Με Τζιμπούρ...
Μετά το γκολ που δέχτηκε, ο Ολυμπιακός έψαξε γρήγορα την ισοφάριση και το πέτυχε μέσα σε πέντε λεπτά! Αρχικά, το σουτ του Μανιάτη έξω από την περιοχή πέρασε άουτ, το ίδιο όμως δε συνέβη και στην επόμενη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα αντίπαλα καρέ.

Έτσι, στο 22' ο Μανιάτης βρήκε πανέμορφα τον Αμπντούν στα αριστερά, ο Αλγερινός με τη σειρά του έδωσε πάσα "πάρε-βάλε" στο συμπατριώτη του, Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1, με το 10ο φετινό του τέρμα στη Superleague.



Tο ματς συνέχισε να έχει πολύ καλό ρυθμό και παραλίγο να είχαμε τον Παναθηναϊκό ξανά μπροστά στο σκορ δύο λεπτά από τη στιγμή που δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά την κεφαλιά του Τοτσέ, από εκτέλεση κόρνερ, απέκρουσε με το στήθος ο Φουστέρ πάνω από τη γραμμή.

... και Τζιμπούρ έγινε "οδηγός"
Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να έχει πολύ καλή ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ιμπαγάσα στην αντεπίθεση έδωσε στον Φουστέρ, ο οποίος όμως αντί να τελειώσει τη φάση προτίμησε να κάνει πάσα  η οποία τελικά πέρασε άουτ.

Στη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου, η κεφαλιά του Βασιλή Τοροσίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Ορέστη Καρνέζη, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζιμπούρ πήδηξε μόνος του στο πρώτο δοκάρι στο κόρνερ Φουστέρ και με το δεύτερο γκολ του στο ντέρμπι έβαλε την ομάδα του σε θέση "οδηγού".



Τα επόμενα λεπτά που ακολούθησαν, οι "πράσινοι" προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να δημιουργήσουν καλές προϋοποθέσεις για να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-2, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς.

Κατοχή χωρίς ουσία από τους γηπεδούχους
Στην επανάληψη, οι δυο προπονητές δεν άλλαξαν κάτι στα σχέδιά τους. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν παραπάνω την μπάλα, αλλά οι αντίπαλοί τους δεν τους έδωσαν το περιθώριο να γίνουν ουσιαστικοί.
Μάλιστα, η πρώτη καή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανήκει στην ομάδα του Ζαρντίμ. Στο 54', ο Χολέβας επιχείρησε να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά από την προβολή του Ζέκα η μπάλα βγήκε κόρνερ.

Με τον ίδιο τρόπο, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την πρώτη του φάση στην επανάληψη, με τον Βιτόλο να πιάνει ένα δεξί σουτ και την μπάλα όμως να φεύγει πάνω από το οριζόντιο του Κάρολ.
Κάπου εκεί, ο Ζαρντίμ πέρασε στο ματς το Μασάντο αντί του Ιμπαγάσα, με τον Πορτογάλο να πηγαίνει δεξιά στη θέση του Φουστέρ και τον Ισπανό να πηγαίνει στο κέντρο.

Στο 64' ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με σουτ του υποχρέωσε τον Κάρολ να διώξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Αυτό που προσπάθούσε να πετύχει ο Παναθηναϊκός, το κατάφερε με τον Τοτσέ στο 67' όταν η μπαλιά του Ζέκα πέρασε από τον Χολέβας, εκεί ο Μαυρίας γύρισε για τον Ισπανό που προ του Μανωλά με κοντινό πλασέ έκανε το 2-2.

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να απαντήσοιυν γρήγορα αλλά ο Φουστέρ είδε τον Καρνέζη να αποκρούει το σουτ του.

Επόμενη κίνηση για τον τεχνικό των νταμπλούχων Ελλάδας ήταν να βάλει αντί του Μοδέστο τον Γκρέκο, στο 77'. Δύο λεπτά αργότερα, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πολύ καλή στιγμή για να βρεθούν και πάλι μπροστά στο σκορ, αλλά ο Φουστέρ είδε το σουτ του να πηγαίνει πάνω σε σώματα.
Στα επόμενα λεπτά, ο Ρότσα πέρασε στη αναμέτρηση τον Μαρίνο αντί του τραυματία Σεϊταρίδη. Στο 86' ο Πετρόπουλος είχε καλή στιγμή για να χρηστεί σκόρερ, αλλά ο Κάρολ απαέκρουσε, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Έλληνα φορ και τελικά κατέληξε άουτ.

Στη συνέχεια ο Σο πήρε την θέση του Χριστοδουλόπουλου, ενώ ο Σιόβας τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κοντρέρας. Αυτό το ατυχές γεγονός για τον Ολυμπιακό άλλαξε τα σχέδια του Ζαρντίμ που ήταν έτοιμος να περάσει στο ματς τον Κώστα Μήτρογλου.

Στα τελευταία δύο λεπτά των καθυστερήσων (πέντε συνολικά) οι Μαρίας και Ζέκα απείλησαν στις τελευταίες φάσεις του αγώνα με τις προσπάθειές τους όμως να φεύγουν άουτ.
Έτσι ένα σπουδαίο ματς έληξε ισόπαλο.

Πηγή: woop


Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης(84’ Μαρίνος), Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος(87’ Σο), Τοτσέ(82’ Πετρόπουλος).

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο(75’ Γκρέκο), Ιμπαγάσα(62’ Μασάδο), Τζεμπούρ, Φουστερ, Χολέμπας, Σιόβας(90’Κοντρέρας), Μάνωλας, Τοροσίδης, Αμπντούν.



«Τσίμπησε» βαθμό ο Αρης στην Τρίπολη


Την πρώτη απώλεια βαθμών στην έδρα του είχε ο Αστέρας Τρίπολης, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι Αρκάδες παραχώρησαν ισοπαλία στον Άρη με σκορ 1-1, αν και είχαν τη μεγάλη ευκαιρία στο 84΄ να πάρουν τη νίκη, αλλά ο Εγκον νικήθηκε από τον Διούδη στο πέναλτι που εκτέλεσε.

Για δεύτερο διαδοχικό ματς (προηγήθηκε αυτό με τον Ατρόμητο) η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε το βαθμό της ισοπαλίας. Προηγήθηκε με τον Γιαννιώτα στο 23΄ με πέναλτι, αλλά στο 78΄ από το αυτογκόλ του Γιαννίτση διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Μοιραίος παίκτης για τους γηπεδούχους ήταν ο Έγκον, ο οποίος μετά το 1-1 είχε κεφαλιά στο δοκάρι, ενώ στο 84΄ ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον γκολκίπερ του Άρη Διούδη. Ο νεαρός, όμως, διόρθωσε το λάθος του και έδιωξε με υπερένταση το σουτ του Εγκον.

Στο 90΄ ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κουρμπέλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το ματς τελείωσε με την πελοποννησιακή ομάδα να χάνει τους πρώτους βαθμούς στην έδρα της (είχε 6 νίκες).


«Γούρικος» ο Ουζουνίδης


Η επιστροφή του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της Ξάνθης, για δεύτερη φορά εντός της περιόδου, έφερε γούρι στην ακριτική ομάδα. Μέσα σε 10 λεπτά στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ κι έφτασαν άνετα στο 4-0 επί του Πανιωνίου, ο οποίος παραμένει χωρίς ισοπαλία στο πρωτάθλημα.


Όπως είχε συμβεί και στο ματς με το Λεβαδειακό, οι Νεοσμυρνιώτες βρέθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με τρία γκολ στις πλάτες τους, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να «επιστρέψουν» στην επανάληψη. Ο Μαρίν στο 31΄, ο Γούτας στο 38΄ και ο Ονουάτσι στο 41΄ έβαλαν τέλος στα όποια όνειρα των φιλοξενούμενων για να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από τα Πηγάδια.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπικής διαδικασίας, ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν και πάλι με τον Ονουάτσι στο 79΄ να πετύχουν και τέταρτο τέρμα και να μετατρέψουν σε θρίαμβο την αναμέτρηση με τους «κυανέρυθρους».

Με τη νίκη της η Ξάνθη έβαλε τέλος στο σερί των τεσσάρων αγώνων που είχε χωρίς «τρίποντο» (δύο ήττες, δύο ισοπαλίες), ενώ ο Πανιώνιος παραμένει η μοναδική ομάδα στη Σούπερ Λίγκα που μετά από 14 αγώνες δεν έχει ισοπαλία!



«Κόλλησαν» στο 0-0, Πλατανιάς και Βέροια



Στο 0-0 έμειναν, Πλατανιάς και Βέροια, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Ημαθίας έχασε πέναλτι στο 81΄, με τον Κηπουρό να κάνει μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Ιωάννου. Στην φάση αυτή αποβλήθηκε ο Κανακούδης για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Ο Δημήτρης Αμαραντίδης της Βέροιας (Α) μαρκάρει τον Ουντότζι Σαλόζε του Πλατανιά (Δ)

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική η Βέροια κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο από την ημέρα που ανέλαβε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Αρχικά, η «βασίλισσα του Βορρά» απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία στην Κέρκυρα, για να ακολουθήσουν δύο ματς που τελείωσαν 0-0, με ΠΑΟΚ (εντός) και σήμερα στην Κρήτη με τον Πλατανιά.

Το ματς δεν ήταν καλό ποιοτικά, παρ' όλα αυτά είχε πάθος και δύναμη σε όλη τη διάρκειά του. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης, αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Τζόναθαν Λόπεζ, ο οποίος στο πρώτο μέρος έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις μέσα σε ένα λεπτό σε σουτ των παικτών του Πλατανιά.

Το δεύτερο μέρος «σημαδεύτηκε» από την φάση του 80ου λεπτού, όταν η Βέροια κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ιωάννου από τον Κανακούδη. Ο αμυντικός των γηπεδούχων αποβλήθηκε από το διαιτητή Σιδηρόπουλο και ο «παθών» ανέλαβε να εκτελέσει την «εσχάτη των ποινών». Ο Κηπουρός, όμως, έκανε σπουδαία επέμβαση και χάρισε στην ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη το βαθμό. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, ο Ολαϊτάν έχασε τεράστια ευκαιρία για να δώσει τους τρεις βαθμούς στη Βέροια.



«Διπλό» με 10 παίκτες πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Κέρκυρα


«Κακή παρένθεση» αποδείχθηκε για τον ΠΑΣ Γιάννινα η ήττα της περασμένης Δευτέρας από την ΑΕΚ. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου επιβλήθηκε με 2-0 στην Κέρκυρα της τοπικής ομάδας, αν και από το 56ο λεπτό αγωνιζόταν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Τάσου Πάντου.


Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα πανηγυρίζουν
Για 7ο διαδοχικό ματς έμεινε χωρίς νίκη η ομάδα του Ακη Μάντζιου, η οποία έχει πανηγυρίσει μόλις μία φορά στο σπίτι της. Αντίθετα για τους Γιαννιώτες ήταν το τρίτο «διπλό» σε 7 ματς μακριά από τους «Ζωσιμάδες» και με 21 βαθμούς συγκομιδή μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα της Ηπείρου δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί τίποτα καλύτερο.

Ο τραγικός αγωνιστικός χώρος οδήγησε το διαιτητή Κομίνη στη διακοπή του ματς δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο. Τελικά, η αναμέτρηση - αν και δεν θα έπρεπε - συνεχίστηκε και τελείωσε κανονικά, με τον ΠΑΣ μεγάλο νικητή.

Ο Λίλα στο 49΄ άνοιξε το δρόμο για το «τρίποντο» και παρά την αποβολή του Τάσου Πάντου λίγο πριν τη συμπλήρωση του 60ου λεπτού, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Ντε Βινσέντι στο 63΄ και «καθάρισαν» το παιχνίδι. Οι πολλές απουσίες που είχε η Κέρκυρα επηρέασαν σημαντικά την απόδοσή της και, πλέον, οι «Φαίακες» θα πρέπει να εντείνουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές τους στο δεύτερο γύρο για να παραμείνουν στα «μεγάλα σαλόνια».  



«Φρένο» στο σερί του Λεβαδειακού έβαλε ο ΠΑΟΚ


Μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα (δύο ισοπαλίες και μία ήττα) ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες. Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού που προερχόταν από τέσσερα διαδοχικά «τρίποντα».
        

Ο Λίνο (Α) πανηγυρίζει με τον Λαζάρ το γκολ
Ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ στο ματς, ο Λίνο, ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 69ο λεπτό με απευθείας κτύπημα φάουλ. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι της Τούμπας δεν είχε πολλές φάσεις, με τον Λεβαδειακό να στέκεται καλά στα πρώτα 20 λεπτά, διάστημα στο οποίοι οι γηπεδούχοι δεν φάνηκαν να «πατούν» καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Ό,τι καλό κι αν προσπαθούσαν να πετύχουν οι «ασπρόμαυροι» προερχόταν από τον Λίνο, ωστόσο, δεν κατάφεραν να φτιάξουν μεγάλες φάσεις μπροστά από την εστία του Κυριακίδη.

Ο ΠΑΟΚ άσκησε μεγαλύτερη πίεση στο δεύτερο μέρος και στο 69΄ προηγήθηκε από στημένη φάση με το απευθείας φάουλ του Λίνο. Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου επιχείρησαν να βγουν μπροστά κι έφτασαν μία φορά σε θέση βολής με τον Ροτζέριο, που καθυστέρηση, ωστόσο, σε γενικές γραμμές το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη κράτησε εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "2 - 2 έληξε το ντέρμπι των «αιωνίων»(photos, video) - Το πανόραμα της 14ης αγωνιστικής"

Leave a reply