[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γερμανία: Ενέκρινε την αποστολή πυραύλων Patriot στην Τουρκία
Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε σήμερα στην αποστολή πυραύλων Patriot και δύναμης μέχρι 400 στρατιωτών στην Τουρκία για την προστασία της χώρας από ενδεχόμενη συριακή πυραυλική επίθεση, μετά την έγκριση από το ΝΑΤΟ, την Τρίτη, σχετικού αιτήματος της Άγκυρας, δήλωσε πηγή της τουρκικής κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ και η Ολλανδία σχεδιάζουν επίσης να στείλουν συστοιχίες πυραύλων Patriot. Η ανάπτυξή τους αναμένεται σε μερικές εβδομάδες, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η αποστολή των Patriot από το Βερολίνο θα χρειαστεί την έγκριση του Κοινοβουλίου, η οποία δεν αναμένεται να προσκρούσει σε εμπόδια, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης, κυρίως του κόμματος των Πρασίνων, έχουν ταχθεί κατά της ανάπτυξης των πυραυλικών αυτών συστημάτων, εξαιτίας φόβων ότι η Γερμανία θα βρεθεί εν μέσω μιας ευρύτερης περιφερειακής σύρραξης.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε έχει δηλώσει ότι περιμένει η αποστολή των Patriot να εγκριθεί από μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Στη Γερμανία, ο στρατός τελεί υπό τον έλεγχο του Κοινοβουλίου, το οποίο πρέπει να εγκρίνει κάθε γερμανική στρατιωτική αποστολή στο εξωτερικό.

Η γερμανική αποστολή, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, "δεν έχει παρά αποκλειστικά αμυντικό και αποτρεπτικό χαρακτήρα, για να αποφευχθεί η επέκταση της εσωτερικής συριακής σύγκρουσης στην Τουρκία", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας.



Πηγή: real

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γερμανία: Ενέκρινε την αποστολή πυραύλων Patriot στην Τουρκία"

Leave a reply