[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Μπαράκ Ομπάμα «πρόσωπο της χρονιάς» για το TIME
Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 Ο κύβος ερρίφθη… Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είναι το «πρόσωπο της χρονιάς» που κοσμεί το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού «TIME» για το 2012.

Η επιλογή θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί εκ πρώτης «ασφαλής», κάτι που όμως δεν ισχύει για την κατάσταση στις ΗΠΑ.

Η επανεκλογή Ομπάμα, που αρχικά φαινόταν «περίπατος» εξελίχθηκε σε εκλογικό θρίλερ, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με το «δημοσιονομικό γκρεμό» αν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν καταλήξουν σε συμφωνία ως τα τέλη του χρόνου.

Την ίδια στιγμή, αυτές τις ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την τραγωδία στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν, όπου από τα πυρά ενός παρανοϊκού 20χρονου βρήκαν τραγικό θάνατο 26 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 20 παιδάκια ηλικίας 6 και 7 ετών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, βρέθηκε έτσι αντιμέτωπος με μία ακόμη τεράστια πρόκληση, αυτή του ελέγχου των όπλων, καθώς οι στατιστικές δείχνουν ότι στα αμερικανικά σπίτια αντιστοιχεί ένα… οπλοστάσιο που μπορεί να προκαλέσει «μαζική καταστροφή».

Η επιλογή του είναι αναμφίβολα σημαντική, αφού κατάφερε να «νικήσει» όχι μόνο άλλους διεθνείς ηγέτες και σημαντικές προσωπικότητες, αλλά ακόμη και την «ανακάλυψη του αιώνα», το περίφημο μποζόνιο του Χιγκς…

Ο θεσμός του «προσώπου της χρονιάς» του «Time» χρονολογείται από το 1927. Τη διάκριση έχουν μεταξύ άλλών κερδίσει και εξαιρετικά αμφιλεγόμενες ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Ιωσήφ Στάλιν.


Πηγή: imerisia

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Μπαράκ Ομπάμα «πρόσωπο της χρονιάς» για το TIME"

Leave a reply