[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Προς μετάθεση για τον Ιούνιο η γεώτρηση στο κυπριακό οικόπεδο 12
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Για τον Ιούνιο μετατίθεται τελικά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η επιβεβαιωτική γεώτρηση από την αμερικανική εταιρεία «Noble Energy» στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Αιτία της αναβολής, είναι το γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία δεν διαθέτει ελεύθερο γεωτρύπανο, και το προκαθορισμένο για μετακίνηση έχει καθυστερήσει, και θα καθυστερήσει κι άλλο για ολοκλήρωση γεωτρήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του Ισραήλ.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο επικεφαλής της Noble στην Κύπρο Τζον Τόμιτς είχε δηλώσει πως η «επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 αναμένεται να γίνει μεταξύ του πρώτου και δεύτερου τριμήνου του 2013, αναλόγως της διαθεσιμότητας εξειδικευμένου γεωτρύπανου». Ωστόσο, ο Κύπριος υφυπουργός προεδρίας εξέφραζε την βεβαιότητα ότι η γεώτρηση θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2013.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν η γεώτρηση ξεκινήσει τελικά τον Ιούνιο, θα ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη Αυγούστου και αν δεν χρειαστεί επιπρόσθετη γεώτρηση, τότε τα επίσημα αποτελέσματα για το περιεχόμενο του κοιτάσματος, αναμένεται να είναι γνωστά στο τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Προς μετάθεση για τον Ιούνιο η γεώτρηση στο κυπριακό οικόπεδο 12"

Leave a reply