[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αυτοί είναι οι 40 φόροι που πληρώνετε για το ακίνητό σας!
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά 40 φόρους πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.


Αυτοί είναι οι 40 φόροι - τέλη - επιβαρύνσεις για ένα ακίνητο όπως τους συγκέντρωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων:
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η λίστα με τους φόρους θα επικαιροποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες σύμφωνα με όλα όσα προβλέπει το νέο φορολογικό που ψηφίστηκε)

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς "η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι δραματική. Αν υπάρχουν άνθρωποι που από έναν κομμένο μισθό ή σύνταξη θα πεινάσουν, από την πλευρά των ιδιοκτητών θα υπάρξουν άνθρωποι που θα πάνε στη φυλακή και θα χάσουν την περιουσία τους. Γιατί ούτε να πουλήσουν ενα ακίνητο μπορούνε καθώς κανείς πια δεν αγοράζει επειδή το κράτος το ίδιο με τη φορολογική πολιτική του το απαξίωσε,  αλλά ούτε να το νοικιάσουν μπορούν γιατί δεν υπάρχει ενοικιαστής φερέγγυος αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Πρέπει λοιπόν να αλλάξει εντελώς η φορολογική προσέγγιση στα ακίνητα και να προσαρμοστεί επάνω στη φορολογική ικανότητα των πολιτών για να μπορούν να πληρώσουν και να μπορούν τα φορολογικά μέτρα να έχουν κάποια ελπίδα δημοσιονομικής απόδοσης. Διαφορετικά οδηγούμεθα στην καταστροφή και οι πολίτες και το κράτος.

Δεν μπορούμε να μιλάμε πια για φορολόγηση, μιλάμε για δήμευση, μιλάμε για καταλήστευση των περιουσιών των ιδιοκτητών ακινήτων και κυρίως καταλήστευση που κατευθύνεται όχι στα ίδια τα ακίνητα αλλά σε οτι έχει απομείνει από τις καταθέσεις, από τις αποταμιεύσεις των ιδιοκτήτων ακινήτων και των οικογενειών τους στις τράπεζες με πρόσχημα την κατοχή της ακίνητης περιουσίας.

Και αναρωτιέται κανείς, εαν ο κόσμος σηκώσει και το τελευταίο του ευρώ τι θα γίνει μετά; Με ποιο τρόπο θα πληρωθούν τεράστιοι φόροι που θα έρχονται κάθε χρόνο βασισμένοι πάνω σε αξίες αντικειμενικές οι οποίες έχουν κατεδαφιστεί με φορολογικούς συντελεστές υπολογισμένους με τόσο ληστρικό τρόπο ουτως ώστε να είναι απολύτως αδύνατο να πληρωθούν οι φόροι αυτοί". ΄
STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αυτοί είναι οι 40 φόροι που πληρώνετε για το ακίνητό σας!"

Leave a reply