[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ψηφίζονται σήμερα οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τα προαπαιτούμενα
Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Σε εξέλιξη είναι στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση εν όψει της ψήφισης, σήμερα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ορίζουν μια σειρά από δημοσιονομικά, μισθολογικά και άλλα θέματα, όλα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται νέοι δημοσιονομικοί κανόνες γα τον έλεγχο των δαπανών των υπουργείων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, αναστολή πλειστηριασμών στην α' κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα ως το τέλος του 2013 και παρεμβάσεις στις συντάξεις υπαλλήλων της Βουλής (προσαρμογή στα όσα ισχύουν για τους υπαλλήλους των υπουργείων).

Επιπλέον, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, ο νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, η  Δανειακή Σύμβαση για την ανταλλαγή ομολόγων και η πράξη απαλλαγής ευθύνης ΔΣ τραπεζών κατά την ανταλλαγή ομολόγων.

Η συζήτηση, το πρωί της Δευτέρας, ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε αντίθετη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου. Από τη συζήτηση δήλωσε ότι αποχωρεί το ΚΚΕ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένου «δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» και ότι αυτές οι διαδικασίες «δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα, είναι διάτρητες».

Η αναφορά του κ. Λαφαζάνη για πραξικοπηματικές πρακτικές, με τις οποίες νομοθετεί η κυβέρνηση, προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη. «Άκουσα ότι είμαι περίπου πραξικοπηματίας. Είμαι ίσως όμως το μοναδικό παιδί που το πρωί της 21ης Απριλίου ξύπνησα με το περίστροφο στην πλάτη» σχολίασε η βουλευτής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ κατήγγειλε τη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, διαδικασία με την οποία -όπως είπε- «καλείται η Βουλή να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς προειδοποίησε ότι ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει το νομοσχέδιο με τις Πράξεις, γιατί -όπως υποστήριξε- δεν είναι χωράφι της κυβέρνησης η εθνική κυριαρχία να την πουλάει και την δίνει στους πιστωτές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι με διαδικασίες κατεπείγοντος ανοίγει επικίνδυνους δρόμους με τη λογική τού «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Απαντώντας στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε πως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ στο διάστημα από 12 Νοεμβρίου 2012 έως και 12 Δεκεμβρίου 2012.


 Πηγή : tanea



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ψηφίζονται σήμερα οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τα προαπαιτούμενα"

Leave a reply