[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πρόταση - σοκ σε πόλη της Σικελίας για... σύγχρονο Άπαρτχαϊντ!
Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Μπορεί το Άπαρτχαϊντ να καταργήθηκε στη Νότια Αφρική στις αρχές της δεκαετίας του '90, όμως κάποιοι φαίνεται πως ονειρεύονται να το εφαρμόσουν στην Ιταλία του 2013.
Όπως έγραψε η ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Αντρέα Βασάλο, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Τραπάνι στη Σικελία πρότεινε τη δρομολόγηση λεωφορειακής γραμμής αποκλειστικά για μετανάστες! Ο ίδιος έκανε λόγο για «συχνά παράπονα των "γηγενών" που κουράστηκαν να μοιράζονται τα αστικά λεωφορεία».
Πολλοί μετανάστες πηγαίνουν από το κέντρο της πόλης στο προάστιο Σαλιναγκράντε, όπου υπάρχει κέντρο υποδοχής για αιτούντες ασύλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το λεωφορείο θα απευθύνεται αποκλειστικά σε μετανάστες και «θα ελέγχεται από την αστυνομία, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι για τον νόμο και την τάξη».
Ο Νίνι Πασαλάκουα, επίσης μέλος του δημοτικού συμβουλίου απάντησε στην πρόταση του Βασάλο λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να σκεφτούμε εναλλακτικές διαδρομές, δεν μπορούμε να σκεφτούμε ένα Άπαρτχαϊντ».

Από την πλευρά της, η Γραμματέας του CGIL, της μεγαλύτερης εργατικής ένωσης της Ιταλίας, Μίμα Αργκούριο άσκησε σκληρή κριτική στη ρατσιστική πρόταση του Βασάλο: «Αντί να υπάρχουν σκέψεις για διαχωρισμού, το συμβούλιο θα πρέπει να εξετάσει τη μεταχείριση των μεταναστών από τους αδίστακτους εργοδότες που τους εκμεταλλεύονται όλη μέρα στα χωράφια, με ελάχιστη προστασία και χαμηλούς μισθούς».
Όπως γράφει η εφημερίδα, το πρόβλημα αρκετών επιβατών των αστικών λεωφορείων είναι ότι κάποιοι από τους μετανάστες συχνά μεθούν και ενοχλούν.
Ο ίδιος ο Βασάλο, πάντως, «μάζεψε» την πρότασή του επισημαίνοντας ότι έπεσε θύμα παρεξήγησης. «Δεν ήθελα να προτείνω μία λεωφορειακή γραμμή για μαύρους ανθρώπους. Δεν χρησιμοποιώ τη λέξη "μαύρος" ούτως ή άλλως» είπε. Ατυχής η πρόταση, μη πειστική η εξήγηση...


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πρόταση - σοκ σε πόλη της Σικελίας για... σύγχρονο Άπαρτχαϊντ!"

Leave a reply