[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κολοσσιαίο τείχος άμμου στην Αυστραλία
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Προμηνύει μεγάλο τροπικό κυκλώνα



Ένα θεόρατο τείχος από άμμο έχει ουσιαστικά δημιουργηθεί στην Αυστραλία.
 
Οι καθηλωτικές εικόνες με την άγρια αμμοθύελλα τραβήχτηκαν από επιβάτες ρυμουλκημένων πλοίων ή αεροπλάνων πλησίον του Όνσλοου της βορειοδυτικής Αυστραλίας.
 
Τα τοπικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι τεράστιες ποσότητες κόκκινης άμμου και σκόνης συγκεντρώθηκαν από δυνατούς ανέμους πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό που στην συνέχεια τις μετακίνησε προς τις κατοικημένες περιοχές.
 
Πολλοί παρατήρησαν το κύμα άμμου – το οποίο σε εκτόπισμα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα τσουνάμι - να καλύπτει χιλιόμετρα και να εξαφανίζει πλοία. Η έλλειψη βροχής δεν ευνοεί τη κατάσταση.
 
Τα καιρικά φαινόμενα έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά την Αυστραλία τις τελευταίες εβδομάδες με πυρκαγιές που έχουν προκληθεί από υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς άνεμους να ρημάζουν την ανατολική ακτή.
 
Όμως, οι περιπέτειες για τους Αυστραλούς δεν τελειώνουν εδώ, καθώς η νοτιοδυτική ακτή ετοιμάζεται για τον τροπικό κυκλώνα Narelle.
 
Το γιγαντιαίο τείχος άμμου πρόκειται να απασχολήσει τους Αυστραλούς για αρκετό καιρό ακόμα, επομένως πολλές δραστηριότητες εξόρυξης ενδέχεται να παγώσουν. Επίσης, η αυτοκινητιστική εταιρία Chevron σκοπεύει να απομακρύνει τους εργαζόμενους της κατά 48,5 χιλιόμετρα από την ακτή του Μπάρροου Άιλαντ.
 
Τέλος, οι ειδικοί αναφέρουν ότι τόσο δυνατές αμμοθύελλες είναι πολύ σπάνιες και προκαλούνται μία ή δύο φορές τον χρόνο.


Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κολοσσιαίο τείχος άμμου στην Αυστραλία"

Leave a reply