[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Αναδείξαμε τα αδιέξοδα του Μνημονίου
Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Σε απολογισμό του ταξιδιού του στη Γερμανία προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με Γερμανούς αξιωματούχους.


«Διευρύναμε την ατζέντα της διαπραγμάτευσης, θέτοντας το θέμα του κατοχικού δανείου», δήλωσε ο Α. Τσίπρας από το Βερολίνο, κάνοντας έναν απολογισμό των επαφών του με τη γερμανική πολιτική ηγεσία.

«Ζητήσαμε από τη γερμανική κυβέρνηση να συμβάλει στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία, αποστέλλοντας στην ελληνική δικαιοσύνη τη δικογραφία Χριστοφοράκου, που βρίσκεται στα γερμανικά δικαστήρια, προκειμένου να υπάρξει εξέλιξη στην υπόθεση της Siemens. Και αναδείξαμε τα αδιέξοδα της τριετούς εφαρμογής του μνημονίου, που έχουν οδηγήσει τη χώρα μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε επίσης εάν η ελληνική κυβέρνηση έθεσε ποτέ «έστω κάποιο από αυτά τα θέματα» στις επαναλαμβανόμενες, όπως είπε, συναντήσεις που είχε ο κ. Σαμαράς με την κ. Μέρκελ.

«Ή μήπως η αντίληψή τους για την διαπραγμάτευση είναι ότι λέμε πάντα στους εταίρους μονάχα αυτά που εκείνοι θέλουν να ακούσουν; Είναι ένα κρίσιμο ερώτημα», πρόσθεσε.


Πηγή: newsbomb

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Αναδείξαμε τα αδιέξοδα του Μνημονίου"

Leave a reply