[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η «καυτή πατάτα» με τις κάλπες στα χέρια της Ολομέλειας της Βουλής
Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


 Στην Ολομέλεια της Βουλής φαίνεται πως πέφτει το «μπαλάκι» της απόφασης για το αν θα στηθούν τρεις ή τέσσερις κάλπες, κατά τη συζήτηση της προσεχούς Πέμπτης, για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Για αύριο Τετάρτη μεταφέρθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Βουλή και αν στη σε αυτήν κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις για το πόσες κάλπες πρέπει να στηθούν, τότε θα ληφθεί απόφαση -η οποία χαρακτηρίζεται γνωμοδοτική από το Γραφείο Τύπου της Βουλής- και στη συνέχεια θα κληθεί να την επικυρώσει ή να την απορρίψει η Βουλή, με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.

Οι προτάσεις των κομμάτων είναι τρεις και ο αριθμός των πολιτικών προσώπων κατά των οποίων στρέφονται οι προτάσεις είναι τέσσερις. Αν στηθούν τρεις κάλπες θα αφορούν τις προτάσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (προτείνεται η άσκηση δίωξης κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου) του ΣΥΡΙΖΑ (προτείνει την άσκηση δίωξης κατά των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου) και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (προτείνεται η άσκηση δίωξης κατά των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου και κατά των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου).

Οι επιλογές είναι δύο: Είτε θα στηθούν τόσες κάλπες όσες οι προαναφερόμενες προτάσεις των κομμάτων είτε τέσσερις κάλπες όσα και τα πολιτικά πρόσωπα που προτείνονται.

Σε ερώτηση ποιο κόμμα ή πολιτικό πρόσωπο έχει εισηγηθεί να στηθούν τρεις κάλπες, το Γραφείο Τύπου της Βουλής απάντησε ότι αυτό θα φανεί κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ για το εάν η Βουλή έχει απευθύνει ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το θέμα, η απάντηση ήταν αρνητική.


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η «καυτή πατάτα» με τις κάλπες στα χέρια της Ολομέλειας της Βουλής"

Leave a reply