[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Με μία βίλα και δύο καλάσνικοφ ξεχνιέμαι
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Του Στέλιου Κούλογλου


Όσο εσύ έβλεπες τις καταλήψεις και τις επιθέσεις με τα καλάσνικοφ στην TV, κάποιος φρόντιζε ο βίος σου να γίνει ακόμα πιο αβίωτος


Έχει αρχίσει και μου αρέσει πολύ αυτή η κυβέρνηση. Ιδίως με αυτό το κόλπο της να βρίσκει ελαφριά θέματα για τα δελτία ειδήσεων το βράδυ, ώστε να μην παθαίνουμε κατάθλιψη μαθαίνοντας τα μέτρα που την ίδια ώρα ψηφίζει στη Βουλή. Τις μέρες, παραδείγματος χάριν, που είχαμε όλη αυτή την κουβέντα για τις βίλες και τη βία που δεν αποκηρύσσει όσο πρέπει ο αιμοβόρος –πλην άμυαλος, αφού πέφτει συνέχεια στην ίδια παγίδα– ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε ένα τρομερό πολυνομοσχέδιο, που αν ξέραμε το περιεχόμενό του, θα πηδούσαμε από το μπαλκόνι. Ενδεικτικά ψηφίστηκε ότι:

  • Αυξάνονται οι τιμές στα τιμολόγια της ΔΕΗ μέχρι και 23%. Θυμίζω εδώ ότι στις 20 Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε διαβεβαιώσει ότι «δεν θα γίνουν αυξήσεις πριν από τον ερχόμενο Ιούνιο», αλλά και μετά, αν γίνονταν, θα ήταν πολύ μικρές. Όλοι ξέραμε, βέβαια, ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια, γιατί η Τρόικα είχε απαιτήσει να μπουν οι αυξήσεις στο τελευταίο Mνημόνιο (ώστε όταν πουληθεί η ΔΕΗ, να βγάζει καλά κέρδη). Αλλά κανείς δεν τα θυμήθηκε όλα αυτά, αφού ήταν κάποιο άλλο το talk of the town: τα καλάσνικοφ που πυροβόλησαν τα γραφεία της ΝΔ ή καμιά κατάληψη; Έχω χάσει κι εγώ τον λογαριασμό. 



  • Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις (που θα έχουν μεγαλώσει από τις αυξήσεις, όπως στην περίπτωση της ΔΕΗ) θα κατατίθενται στον λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους. Με παρόμοιες διατάξεις, η χώρα, η Τράπεζα της Ελλάδος(που έχει τον χρυσό), παραιτούνται γενικώς, δηλώνοντας ότι σε κάθε διεκδίκηση το δίκιο είναι με το μέρος των δανειστών. Όχι, μη φοβάστε, η Ακρόπολη δεν πωλείται. Απλώς οι δανειστές έχουν το δικαίωμα να πάρουν την εκμετάλλευση της Ακρόπολης, που είναι ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου. 



  • Οι ασθενείς επιβαρύνονται με 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο και 1 ευρώ για κάθε συνταγή. Να θυμίσω εδώ ότι ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωνε μέχρι πρόσφατα πως το μέτρο δεν θα ισχύσει, επειδή δεν θα υπάρξει τέτοια ανάγκη. Αλλά αυτό κανείς δεν το θυμήθηκε, γιατί η συζήτηση είχε πάει στο αν ο Τσίπρας κατήγγειλε επαρκώς τη βία. Δεν θυμάμαι αν η σχετική συζήτηση έγινε με ευκαιρία την ανακατάληψη της βίλας «Αμαλία» ή για τα βλαμμένα που έριξαν μολότοφ στο σπίτι του Κεδίκογλου. 



  • Ψηφίστηκαν, επίσης, αλλαγές, από τις οδικές μεταφορές, την παιδεία, την υγεία, τον τουρισμό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι και το βρεφικό γάλα. Η ιδέα είναι ότι το χρήμα είναι το παν. Στους Δήμους, λόγου χάριν, τα επενδυτικά πρότζεκτ γίνονται με βάση τις προτάσεις του ιδιωτικού τομέα, για να έχει κέρδη, και όχι με κριτήριο τις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών. Αν δυστροπήσει ο δήμαρχος, του βάζουν επίτροπο. Γενικώς, όποιος έχει λεφτά τη βγάζει. Οι άλλοι, στον Καιάδα. 



  • Μέσα σε όλα αυτά κρύφτηκε κι ένα καλό νέο. Εισάγεται νομοθετικό πλαίσιο για το ιπποδρομιακό στοίχημα. 


Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα την Τρίτη ότι η κυβέρνηση, μετά τις βίλες «Αμαλία» και «Κάλας», την έπεσε και σε αυτήν της Λέλας Καραγιάννη. Αν κάνει και κανείς αδέσποτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καμιά δήλωση υπέρ της κατάληψης, δεν θα ζήσουμε ούτε το ψυχόδραμα με τη συζήτηση στη Βουλή γι' αυτή την απαίσια λίστα Λαγκάρντ (ειδάλλως, θα την πληρώσει ο Παπακωνσταντίνου).

Έτσι ξένοιαστα θα τη βγάλουμε όλο τον χειμώνα. Μόνο στην Αθήνα έχει 40 καταλήψεις. Χώρια τα χιλιάδες καλάσνικοφ που κυκλοφορούν. 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Με μία βίλα και δύο καλάσνικοφ ξεχνιέμαι"

Leave a reply