[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Συσσίτια αλληλεγγύης μέσω... κάδων
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία αλληλεγγύης την οποία και υιοθετούν όλο και περισσότερα νοικοκυριά στην πατρίδα μας, θέλει να συσκευάζεται το φαγητό που περισσεύει από τα γεύματα και να κρεμάται στα «αυτιά» των κάδων απορριμμάτων προκειμένου να το βρει κάποιος που το έχει ανάγκη.

Σε σημερινό του ρεπορτάζ ο «Ελεύθερος Τύπος» περιγράφει τέτοιου είδους περιστατικά τα οποία συνάντησε στην Κυψέλη, ενώ επίσης έχουν καταγραφεί στο Γκύζη, στο Νέο Κόσμο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στην εφημερίδα φιλοξενούνται δηλώσεις του προϊσταμένου του τμήματος Αποκομιδής και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων Δ. Κοσμάτου ο οποίος είπε: «Οι νοικοκυρές αφήνουν κανονικά γεύματα περιποιημένα και καθαρά» και έφερε ως παράδειγμα μια μερίδα με λαχανοντολμάδες και μια φέτα ψωμί που βρέθηκε «κρεμασμένη» σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Φαιδριάδων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ψωμί, μακαρόνια, όσπρια και μερίδες μαγειρεμένου φαγητού που έχουν περισσέψει από το μεσημεριανό τραπέζι είναι μόνο μερικά από αυτά που έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς. Την ίδια ώρα, άποροι περιμένουν το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ, προκειμένου να πάρουν κάποια από τα ληγμένα τρόφιμα που προορίζονται για τα σκουπίδια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η χώρα μας μετρά 1,5 εκατ. ανέργους και δύο εκατ. φτωχούς απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Την ίδια στιγμή, οι 20 χιλιάδες άστεγοι όπως καταγράφηκαν από τα τελευταία στοιχεία, μέχρι το 2012 σχεδόν διπλασιάστηκαν! Ατομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο που μένουν άνεργα, άνθρωποι πνιγμένοι στα χρέη που έμειναν στο δρόμο, χιλιάδες Ελληνες που κοιμούνται σε παγκάκια, γέφυρες, πλατείες, στοές. Αυτή είναι η θλιβερή εικόνα της χώρας μας σήμερα.


Πηγή: real 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Συσσίτια αλληλεγγύης μέσω... κάδων"

Leave a reply