[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Οι εμπρησμοί σε δημοσιογράφους και οι καταλήψεις μας ανησυχούν
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τα τελευταία περιστατικά βίας διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων αλλά και τις καταλήψεις από αναρχικούς.

«Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι' αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα περιστατικά τα χθεσινά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μας προβληματίζουν».

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Real ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζει με το αξιακό περιεχόμενο της αριστεράς και της απελευθερωτικής ιδεολογίας που φέρνει μαζί της η αριστερά, που είναι πάνω απ' όλα ουμανιστική».

«Είμαι ανήσυχος γιατί βλέπω το τελευταίο διάστημα μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και έντασης και την ανάδειξη ίσως από πουθενά ζητημάτων που είχαν απασχολήσει παλαιότερα την ελληνική κοινωνία, ίσως το 2008 και είχαν υποστεί μια ήττα οι λογικές της βίας, της μολότωφ, της καμένης τράπεζας» είπε και πρόσθεσε: «Η σπασμένη και η καμένη τράπεζα ενισχύει την κυβέρνηση παρά της δημιουργεί προβλήματα, ενώ οι ειρηνικές διαδηλώσεις έριξαν δύο κυβερνήσεις».

Ειδικά για τη βίλα Αμαλία ο κ. Τσίπρας είπε ότι εδώ και δεκαετίες δεν απασχολούσε την ελληνική κοινωνία και μάλιστα δήλωσε ότι πέραν αυτής, ο ίδιος δεν γνώριζε ότι υπήρχαν και άλλες βίλες υπό κατάληψη. «Εάν ήταν κέντρα ανομίας, η παραβατικότητα πρέπει να παταχθεί και η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. Εάν τυχόν υπάρχουν παράνομες πράξεις ή δράσεις, απέναντι στο νόμο δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική δράση» πρόσθεσε.

Aναφορικά με την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ είπε: «Είναι απολύτως καταδικαστέα η κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Ακατανόητη. Βγάλαμε αμέσως ανακοίνωση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχθήκαμε επιθέσεις».

Παράλληλα πάντως σήμερα συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το αν η αξιωματική αντιπολίτευση συγκαλύπτει τους κουκουλοφόρους.

Όσον αφορά στην πτώση που σημειώνει η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «όταν ο λαός δεν είναι στο προσκήνιο η δυναμική του κόμματος έχει κάμψη».

Σχετικά με το μνημόνιο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι διαψεύστηκαν οι προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα απέτρεπε την ψήφισή του, ωστόσο, επανέλαβε ξανά πως «οι λέξεις ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι ασύμβατες» και δεσμεύτηκε για σκληρή σύγκρουση.

«Μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί και σε εμάς και σε μεγάλο μέρος του λαού ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων και ενδεχομένως να ξαναπάμε σε δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή ανατροπής αυτής της πολιτικής, θέλω να πιστεύω προσωρινά, αλλά υπήρξε μια διάψευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε, δε, ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση καλλιεργεί ελπίδες, που όμως σύντομα θα διαψευσθούν και τότε θα υπάρξει ανατροπή της εικόνας.


Πηγή: prtothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Οι εμπρησμοί σε δημοσιογράφους και οι καταλήψεις μας ανησυχούν"

Leave a reply