[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Η κυβέρνηση που θα αμφισβητήσει το μνημόνιο έχει πολλά να κερδίσει
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Για τις επισκέψεις του στη Γερμανία αλλά και στη λατινική Αμερική ενημέρωσε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Ήταν ενδιαφέρον ταξίδι», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στις κάμερες, απευθυνόμενος στον Κάρολο Παπούλια.

«Φαίνεται ότι υπάρχουν διαπραγματευτικές δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν και ελπίζω να αξιποποιηθούν γιατί η γερμανική κοινή γνώμη αρχίζει και μεταστρέφεται. Ευαισθητοποιούνται και για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που βασανίζει τους Έλληνες, αλλά και για θέματα όπως η διαφάνεια, η φορολογική δικαιοσύνη. Είναι πολύ ευαίσθητοι. Αλλά και τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, τις εκκρεμότητες της Κατοχής. Υπάρχει μια ευαισθησία και νομίζω ότι μπορούμε να την αξιοποιήσουμε και να δευρύνουμε την ατζέντα της διαπραγμάτευσης» είπε ο κ. Τσίπρας αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν προέβαλε αυτές τις διεκδικήσεις στη γερμανική ηγεσία.

Ασπίδα για τη δημοκρατία
«Εδώ είχαμε επικίνδυνα κρούσματα βίας, η κλιμάκωση είναι ανησυχητική, η στρατηγική της έντασης είναι επικίνδυνη», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πιστεύω ότι οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά τα θέματα δεν μπορούν να αποτελούν θέματα πολιτικής εκμετάλλευσης αλλά να υψώσουμε μια ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, ας σημειωθεί, επικοινώνησε από το Βερολίνο με τον Αντώνη Σαμαρά και ενημερώθηκε για το χτύπημα εναντίον των γραφείων της ΝΔ
.
Η Ελλάδα να κερδίσει μέσα από τη διεκδίκηση
Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Κάρολο Παπούλια ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η κρίση «δεν είναι ελληνική ιδιατερότητα» και τόνισε ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι μέρος ενός παγκόσμιου και ευρύτερου προβλήματος.

«Να διευρύνουμε ρωγμές και να αναζητήσουμε συμμάχους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε ότι η γερμανική κοινή γνώμη είναι «ευαίσθητη στο δράμα που περνάει ο ελληνικός λαός».
«Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να κερδίσει πολλά περισσότερα», δήλωσε ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση που θα αμφισβητήσει το μονόδρομο του μνημονίου έχει πολλά να κερδίσει».

Σφοδρή επίθεση για τις κάλπες στη βουλή
Απόλυτα αντίθετος στην πρόθεση της κυβέρνησης να στήσει τρεις και όχι τέσσερις κάλπες αύριο στη Βουλή για την παραπομπή όσων κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ας σημειωθεί ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να στηθούν τέσσερις κάλπες για κάθε πρόσωπο που προτείνεται για παραπομπή (Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπαδήμος) αλλά μόνο τρεις, φοβούμενοι ότι θα υπάρξουν διαρροές ψήφων και πιθανόν να αντιμετωπίσει πρόβλημα παραπομπής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η κυβέρνηση αίρει το μυστικό της ψηφοφορίας», είπε ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο να καταλύεται η ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία» και επέκρινε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «αυτοενοχοποιείται ζητώντας τέτοιου είδους διαδικασία».

«Πρέπει να προστατεύσουμε τη λειτουργία την κοινοβουλευτική γιατί με τέτοια προηγούμενα δημιουργούμε πάρα πολύ κακούς οιωνούς για το μέλλον» υποστήριξε.

Τέλος ο κ. Τσίπρας μετέφερε στον Κάρολο Παπούλια τη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ «για την επιλογή της κυβέρνησης να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», γεγονός που κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υποβαθμίζει τη Βουλή».


Πηγή: iefimerida

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Η κυβέρνηση που θα αμφισβητήσει το μνημόνιο έχει πολλά να κερδίσει"

Leave a reply