[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Τσουνάμι» μέτρων και απολύσεων προ των πυλών στην Ελλάδα λόγω... Λαγκάρντ
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ


Το όνομα Λαγκάρντ φαίνεται ότι θα παραμείνει στην ελληνική επικαιρότητα για πολύ καιρό ακόμα, αυτή τη φορά όμως το πρόβλημα που αντανακλά θα είναι πιο ουσιαστικό και πιο επιβαρυντικό για τους πολίτες αυτής της χώρας.

Και τούτο γιατί η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σχεδιάζει για την Ελλάδα τουλάχιστον 25.000 απολύσεις δημοσιίων υπαλλήλων, όπως τουλάχιστον προβλέπει η έκθεση που συνέταξαν οι υπάλληλοι της στο Ταμείο, για να αποφευχθούν οι νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, επέκταση της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων, όπως η εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και περικοπές κοινωνικών δαπανών για τη διετία 2015-2016, καθώς και αντικατάσταση της διοίκησης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων με ξένους μάνατζερ.

Επισημαίνουν δε ότι θα πρέπει να θεσπιστούν αυστηρά κριτήρια για την πρόσληψη, τις απολύσεις και τις μετακινήσεις ελεγκτών και να απομακρύνονται από τις θέσεις τους οι εφοριακοί που δεν πιάνουν τους στόχους.

Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμεία ζητά να εφαρμοστεί ένας νέος μηχανισμός ελάχιστου μισθού ώς το τέλος Μαρτίου 2013. Ο ελάχιστος μισθός και οι ωριμάσεις θα παγώσουν στα επίπεδα του Μαρτίου 2012. Η απόφαση για τη διατήρηση των ωριμάσεων θα επανεξεταστεί στις αρχές του 2014.

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην έκθεσή του, το Ταμείο υποστηρίζει ότι εάν στην επισκόπηση που θα γίνει στα μισά του 2013 επί του προγράμματος αποκρατικοποιήσων διαπιστωθεί ότι παραμένουν τα προβλήματα και δεν τρέχουν οι ιδιωτικοποιήσεις, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει "να εξετάσει ριζικές αλλαγές στη διακυβέρνηση" του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ως παρέμβαση του ΔΝΤ στα εσωτερικά της χώρας περιγράφει την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

«Δεν αποτελεί έκπληξη η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οποία περιγράφονται, από τη μία οι φόβοι τους για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που θα απαλλάξει τη χώρα από την πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας, και από την άλλη νέα σκληρά μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις με ταυτόχρονες απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, σημειώνει το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι ξεκάθαρο ότι η ωραιοποίηση της κατάστασης που θέλησε να κάνει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτή δηλαδή της δήθεν ανάκαμψης και των δήθεν τελευταίων μέτρων, πέφτει στο κενό και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά περίτρανα ότι η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων είναι άδικη, καταστροφική και αναποτελεσματική».

«Όσες παρεμβάσεις και να γίνουν στα εσωτερικά της χώρας, με διάφορες υποδείξεις, το σίγουρο είναι ότι η κοινωνία δεν χειραγωγείται και θα αγωνιστεί με αξιοπρέπεια για την ανατροπή αυτής της πολιτικής» καταλήγει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ τόνιζει:«Η έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι σχεδιάζονται νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα και ότι η συγκυβέρνηση ψεύδεται»

Σημειώνει, δε, ότι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν τέλος στα μέτρα που τους εξαθλιώνουν, «μόνο αν απορρίψουν» τις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα, για την κρίση και το χρέος που δεν ευθύνονται αυτοί.

newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Τσουνάμι» μέτρων και απολύσεων προ των πυλών στην Ελλάδα λόγω... Λαγκάρντ"

Leave a reply