[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ερωτικά πάθη στη μεγάλη οθόνη, ένα αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος
Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος από τις 17 έως τις 23 Ιανουαρίου


Πάθη από τον έρωτα στη μεγάλη οθόνη, μας μεταφέρει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από τις 17 έως τις 23 Ιανουαρίου, σε ένα αφιέρωμα ελληνικών και ξέων ταινιών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Μικρές Αφροδίτες» του Νίκου Κούνδουρου, «Τιμή της Αγάπης» της Τόνιας Μαρκετάκη, «Περιφρόνηση» του Ζακ Λυκ Γκοντάρ, «Τα φτερά του έρωτα» του Βιμ Βεντερς, είναι κάποιες ενδεικτικές ταινίες του αφιερώματος, όπως και η μια επιπλέον προβολή της βωβής ταινίας «Λούλου» του Παμπστ, με ζωντανή μουσική υπόκρουση.

Ειδικότερα, θα προβληθούν οι εξής επτά ελληνικές ταινίες: «Αστέρω», του Δημήτρη Γαζιάδη ( 1929), «Δάφνις και Χλόη», του Ορέστη Λάσκου (1931), «Μικρές Αφροδίτες», του Νίκου Κούνδουρου (1963), «Τρωάδες», του Μιχάλη Κακογιάννη ( 1971), «Η τιμή της Αγάπης», της Τόνιας Μαρκετάκη (1984), «Δέσποινα», του Σωτήρη Γκορίτσα ( 1990), και «Μεταμφιεσμένη Γυναίκα», του Κώστα Αριστόπουλου ( 2002 ).

Επίσης, θα προβληθούν οι ταινίες «Σταυρωμένοι εραστές», του Γένζι Μιζογκούτσι ( 1954), «Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», του Ροζέ Βαντίμ (1956), «Το κουτί της Πανδώρας (Λούλου)», του Γκεοργκ-Βίλχεμ Παμπστ ( 1929) και «Μήδεια», του Λαρς Φον Τρίερ ( 1988)


Πηγή: newsbeast

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ερωτικά πάθη στη μεγάλη οθόνη, ένα αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος"

Leave a reply