[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Λονδίνο: Μοιραία συντριβή ελικοπτέρου με δύο νεκρούς
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίσθηκαν από πτώση ελικοπτέρου που προσέκρουσε, μέσα σε πυκνή ομίχλη, σε γερανό στην κορυφή υπό κατασκευήν συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών στο κεντρικό Λονδίνο.


Τα φλεγόμενα συντρίμμια του ελικοπτέρου έπεσαν στον δρόμο, πυρπολώντας αυτοκίνητα, ενώ εστίες φωτιάς δημιουργήθηκαν και σε παρακείμενα κτίρια.

Δύναμη δεκάδων πυροσβεστών αναπτύχθηκε αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος, στον Γουόντσγουερθ Ρόουντ του Σάουθ Λάμπετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιατρικών πηγών, νεκρός είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου - τύπου Agusta 109 -, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε στο έδαφος.

Ένας άνδρας διασώθηκε από το φλεγόμενο αυτοκίνητό του από τους πυροσβέστες.

Τέσσερις άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πέντε τραυματίες έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

Μετά την πρόσκρουση, τμήμα του γερανού κρέμεται από τη μία πλευρά του κτιρίου, το οποίο - όταν ολοκληρωθεί - θα είναι το υψηλότερο συγκρότημα κατοικιών στην Ευρώπη.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι επικρατούσε πυκνή ομίχλη, σε σημείο ώστε η κορυφή του γερανού να μην είναι ορατή από το έδαφος, ενώ ανέφεραν ότι είδαν το ελικόπτερο να κατευθύνεται με ταχύτητα προς την κορυφή του κτιρίου και στη συνέχεια άκουσαν μία μεγάλη "έκρηξη" και είδαν φλεγόμενα συντρίμμια, καθώς και τμήμα του γερανού, να πέφτουν στο έδαφος.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες δήλωσε ότι μίλησε με τον χειριστή του γερανού, ο οποίος ετοιμαζόταν να ανέβει στην καμπίνα του όταν συνέβη το δυστύχημα. Για πρώτη φορά, είχε αργήσει στη δουλειά του το σημερινό πρωινό.

"Έτρεμε στην κυριολεξία", είπε.

"Ο χειριστής του γερανού κανονικά ξεκινάει τη δουλειά του στις 08.00. Αλλά σήμερα ειδικά, πράγμα ασυνήθιστο, άργησε στη δουλειά του", δήλωσε ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας του κτιρίου και πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σημείωσε ωστόσο ότι , κανονικά θα ελικόπτερα πρέπει να πετούν σε ύψος 150 μέτρων επάνω από τα ψηλά κτίρια.


Τα ελικόπτερα στο Λονδίνο πετούν συνήθως επάνω από τον Τάμεση, αλλά ειδικά σήμερα, σύμφωνα με το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου, οι πορείες των πτήσεων διαφοροποιήθηκαν εξαιτίας της ομίχλης.

Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Λονδίνο: Μοιραία συντριβή ελικοπτέρου με δύο νεκρούς"

Leave a reply