[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το δάνειο του Mega στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου
Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Στην πολύκροτη υπόθεση του δανείου που χορηγήθηκε στην εταιρία Τηλέτυπος αναφέρεται ανταπόκριση της δημοσιογράφου Κριστιάνε Σλότσερ για την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.


«Πολλά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα κινούνται, όπως και το κράτος, στο χείλος του οικονομικού γκρεμού. Τα έσοδα από καταχωρήσεις είναι τόσο πενιχρά όσο και η οικονομική κατάσταση ενώ ακόμη και μεγάλοι δημοσιογραφικοί οίκοι είναι καταχρεωμένοι» σημειώνει το δημοσίευμα αναφορικά με την κατάσταση των ελληνικών μίντια.

Το ρεπορτάζ σημειώνει πάντως ότι οι επιφανέστεροι δημοσιογραφικοί οργανισμοί είναι «στενά συνδεδεμένοι με την πολιτική και την οικονομία. Οι ιδιοκτήτες τους πλούτισαν ως εφοπλιστές ή εργολάβοι οικοδομών».

Η δημοσιογράφος σημειώνει ότι γνωστή δημοσιογραφική επιχείρηση έσπευσε να πάρει δάνειο «την τελευταία στιγμή» και συγκεκριμένα πριν οι ειδικοί επόπτες πάρουν θέσεις στις ελληνικές τράπεζες.

«Στις 16 Ιανουαρίου οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να αποκτήσουν ειδικούς επόπτες. Αυτοί θα είναι επιφορτισμένοι κατ’ επιθυμία της ΕΕ να επιτηρούν τη χορήγηση μεγάλων δανείων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ειδικούς πελάτες: συγγενείς μετόχων, ελληνικά κόμματα ή και μέσα ενημέρωσης» υπογραμμίζει η δημοσιογράφος.

«Πριν την άφιξη των εποπτών, μία γνωστή δημοσιογραφική επιχείρηση καλύφθηκε γρήγορα με ένα δάνειο από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας: πρόκειται για το Mega, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό» καταλήγει.


Πηγή: tvxs

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το δάνειο του Mega στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου"

Leave a reply