[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Daily Mail: Ικαρία, το νησί το οποίο μπορεί να σας χαρίσει 10 χρόνια ζωής παραπάνω
Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Εκτενές δημοσίευμα για την Ικαρία και συγκεκριμένα για τα μυστικά της μακροζωίας των κατοίκων του νησιού φιλοξενεί η Daily Mail, τονίζονας ότι δικαίως έχει ενταχθεί στον κατάλογο με τις «Μπλε Ζώνες» τις πέντε περιοχές στον κόσμο όπου οι κάτοκοί τους ζουν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στη Γη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας οι κάτοικοι της Ικαρίας έχουν δυόμιση φορές περισσότερες πιθανότητες να φθάσουν τα 90 από ότι οι Αμερικανοί, ενώ ζουν, κατά μέσο όρο, 10 χρόνια περισσότερο από ότι οι υπόλοιποι κάτοικοι της Ευρώπης.

«Και δεν φθάνει μόνο αυτό» σημειώνει η Daily Mail, αλλά η Ικαρία είναι ένας τόπους όπου «οι άνθρωποι δεν προσβάλλονται με ασθένειες που σχετίζονται με το γήρας, όπως το Αλτσχάιμερ, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος»

Οσον αφορά τα μυστικά της μακροζωίας; Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι θα μπορούσε κάποιος απλοϊκά να τα συμπυκνώσει στον ήλιο, την υψηλή θερμοκρασία – η οποία δεν πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου ούτε το χειμώνα – τις χαμηλές βροχοπτώσεις, τις όμορφες παραλίες, τον καθαρό αέρα, το χαλαρό ρυθμό της ζωής, την υγιεινή διατροφή και το σπιτικό κρασί, αλλά και τα βότανα, αφού όπως σημειώνει η Daily Mail, οι κάτοικοι της Ικαρίας μπορεί να πίνουν συχνά αλκοόλ, αλλά πίνουν και πολλά αφεψήματα με βότανα που φυτρώνουν στο νησί.

Ομως, συνεχίζει η Daily Mail, σύμφωνα με μια έκθεση του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα μυστικά της μακροζωίας των Ικαριωτών συμπηκνώνονται στη σωματική άσκηση (στην οποιά βοηθά η μορφολογία του ίδιου του νησιού, αφού αν θέλει κανείς να μετακινηθεί θα πρέπει να... περπατήσει πολύ), στη διατροφική συνήθεια, τη διακοπή του καπνίσματος, τις βόλτες και τη μεσημεριανή σιέστα.

Η ένταξη της Ικαρίας στον κατάλογο των «Μπλε Ζώνες» είναι «πιο ορθολογική από ποτέ», καταλήγει η βρετανική εφημερίδα.

Ο όρος Μπλε Ζώνες δημιουργήθηκε από τους Γιάννη Πες και Μισέλ Πουλέν και περιγράφει μια περιοχή όπου οι κάτοικοί της ζουν σημαντικά περισσότερο από ότι στον υπόλοιπο κόσμο. Ποιες περιοχές θεωρούνται Μπλε Ζώνες:

  • Σαρδηνία, Ιταλία
  • Oκινάουα, Ιαπωνία
  • Λόμα Λίντα, Καλιφόρνια, Η.Π.Α.
  • Χερσόνησος της Νικαάουα, Κόστα Ρίκα
  • Ικαρία, Ελλάδα

Πηγή: iefimerida

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Daily Mail: Ικαρία, το νησί το οποίο μπορεί να σας χαρίσει 10 χρόνια ζωής παραπάνω"

Leave a reply