[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μεγάλη διαδήλωση στις Βρυξέλλες εναντίον των πολιτικών λιτότητας
Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Διαδηλώσεις στις Βρυξέλλες


Πάνω από 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες εναντίον των πολιτικών λιτότητας, σε μια συγκέντρωση που προκάλεσε έντονα προβλήματα στις συγκοινωνίες στη βελγική πρωτεύουσα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Όπως και πολλές άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, το Βέλγιο αναγκάστηκε να περιστείλει τις δαπάνες για να μειώσει το έλλειμμά του και να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση η οποία πλήττει την Ευρώπη.

Η σημερινή διαδήλωση κηρύχθηκε από τις τρεις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας προκειμένου να απαιτηθεί βελτίωση «της αγοραστικής δύναμης» των πολιτών, εναντίον «του παγώματος των μισθών», για την «πλήρη διατήρηση των μισθολογίων» και για μια «πιο δίκαιη και προοδευτική φορολογία». Συνδικάτα ανέμεναν να λάβουν μέρος στην διαμαρτυρία αυτή πάνω από 15.000 πολίτες.

Οι διαδηλωτές πρόκειται να κάνουν πορεία στο κέντρο των Βρυξελλών. Συνδικαλιστές συναντήθηκαν το πρωί με πολλούς Βέλγους υπουργούς για να συζητήσουν σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, μετέδωσε το Belga. Σε ένδειξη αλληλεγγύης το κυριότερο τηλεοπτικό δίκτυο του Βελγίου καθυστέρησε την έναρξη των ειδησεογραφικών εκπομπών του.

Διαδηλώσεις προγραμματίζονται σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, με τους εργάτες της ArcelorMittal στη Λιέγη, όπου αναμένεται να γίνουν εκατοντάδες απολύσεις λόγω της πτώσης της παραγωγής, να έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν το πάγωμα των μισθών, τη μείωση των κοινωνικών δαπανών και το πάγωμα του κατώτερου μισθού.


Πηγη: newsbeast

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μεγάλη διαδήλωση στις Βρυξέλλες εναντίον των πολιτικών λιτότητας"

Leave a reply