[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
"Ήσουν ο υβριστής μου, ο δήμιος μου"
Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Ως "άθλιο γουρούνι" που μοναδικό του μέλημα ήταν να "σκορπά το αστείρευτο σπέρμα του", περιγράφει τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν η δημοσιογράφος της Liberation -και πρώην ερωμένη του- Μαρκελά Γιακούμπ.

Στο βιβλίο της, με τίτλο: "Η Ωραία και το Τέρας", που αναμένεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 27 Φεβρουαρίου, η Γιακούμπ μιλά με πολύ προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον άνθρωπο, με τον οποίο είχε σχέση για επτά μήνες το 2012.

Αποσπάσματα του βιβλίου δημοσιεύει το περιοδικό "Nouvel Observateur".

"Ήσουν ένα γουρούνι"

"Ακόμα και την εποχή που το πάθος μου ήταν τόσο μεγάλο που έδινα τα πάντα για να μείνω μια ώρα στην αγκαλιά σου, δεν είχα σταματήσει να σε βλέπω, όπως ακριβώς ήσουν: ένα γουρούνι.

Ήταν η συμπόνια μου για αυτά τα τόσο δυσφημισμένα ζώα που ξύπνησε το ενδιαφέρον μου για εσένα. Ήσουν υπό μεγάλο διωγμό, ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Αισθάνθηκα υποχρεωμένη να σε υπερασπιστώ, λέγοντας: 'Τα γουρούνια έχουν το δικαίωμα να είναι γουρούνια. Μια κοινωνία που φυλακίζει αυτά τα πλάσματα μόνο και μόνο επειδή έχουν τη συμπεριφορά που ταιριάζει στο είδος τους δεν είναι ελεύθερη και δίκαιη' (...)

Συμπεριφερόσουν ως άθλιο γουρούνι. Δεν ήσουν πλέον το θύμα της κοινωνίας, αλλά ο υβριστής μου, ο δήμιος μου. Σκεφτόμουν: 'Σε τί θα ωφελήσει να σέρνεσαι από δικαστήριο σε δικαστήριο και από βιασμό σε βιασμό; Θα ήταν πιο χρήσιμο να μετατραπείς σε ζαμπόν. Θα μπορούσες έτσι να ταΐσεις του φορολογούμενος παρά να τους κοστίσεις τόσα χρήματα'".

Εάν γινόσουν Πρόεδρος...


"Να το μοναδικό και ασυγχώρητο λάθος σου. Ισχυριζόσουν ότι ήσουν έτοιμος να δώσεις το αίμα σου για την πατρίδα, ενώ στην πραγματικότητα θα χρησιμοποιούσες την πατρίδα για να σκορπίσεις το αστείρευτο σπέρμα σου.

Θα μετέτρεπες το προεδρικό μέγαρο σε ένα τεράστιο ανταλλακτικό μαγαζί, θα χρησιμοποιούσες τους βοηθούς σου, τα τσιράκια σου, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους σου ως κράχτες, ως διοργανωτές οργίων, ως ειδικούς στην τέχνη της ικανοποίησης των σκοτεινότερων παρορμήσεών σου (...)

Γι 'αυτό το σφάλμα θα είναι πάντα στιγματισμένος, καταραμένος, περιφρονημένος, αποκομμένος από τη γλυκιά Γαλλία που είχε εναποθέσει τόσες ελπίδες σε εσένα".

Τί συνέβη στο Sofitel

"Αυτό που συνέβη σε εκείνο το διάσημο δωμάτιο δεν μπορεί να κατανοηθεί εάν δεν μπούμε στο κεφάλι ενός αυθεντικού γουρουνιού.

Γιατί μόνο ένα γουρούνι θα έβρισκε φυσιολογικό να κάνει ανάρμοστες πράξεις με μια φτωχή αφρικανή καμαριέρα, χωρίς αντάλλαγμα, μόνο και μόνο για τη δική του ευχαρίστηση, μόνο και μόνο για να υποκλιθεί στην εξουσία του.

Και η δύστυχη επέστρεψε στο δωμάτιο για να δει εάν της είχες αφήσει κάποιο πουρμπουάρ, αλλά δεν βρήκε τίποτα. Ούτε μια λέξη, ούτε καν ένα λουλούδι. Η καμαριέρα προσβλήθηκε, αλλά δεν βιάστηκε".

"Ένας μάτσο που αισθάνεται κανίς"


"Λίγοι άνθρωποι γνώριζαν ότι η γυναίκα σου σε είχε κάνει το σκυλάκι της (...) Δεν μπορούσες να την εγκαταλείψεις διότι δεν μπορούσες να αφήσεις την πολυτελή ζωή (...)

Ήσουν το σκυλάκι της, ένας μάτσο που αισθάνεται κανίς. Και όσο εκείνη έκανε πως δεν καταλάβαινε ότι ήσουν αλυσοδεμένος μαζί της λόγω των χρημάτων, τόσο περισσότερο σε έκανε κτήμα της, σε υπέβαλε σε αυτή την ταπείνωση, σε αυτή την θλιβερή πορνεία. Εκείνη ονειρευόταν να γίνει η σύζυγος ενός προέδρου της Γαλλίας (...)".

"Η ζωή μου ήταν ένα τρομερό λάθος"


"Μια ημέρα του Μαρτίου, στο πιο δύσκολο σημείο της πτώσης σου, μου είπες: 'Έκανα λάθος. Η ζωή μου είναι ένα τρομερό λάθος. Θα μπορούσα να είχα κάνει άλλα πράγματα στη ζωή μου' (...) Εκείνη την μέρα πίστευες πραγματικά ότι η ζωή που έκανες δεν ήταν μια καλή ζωή".

Οργή Στρος-Καν


Με επιστολή του προς το περιοδικό, ο Ντομινίκ Στρο-Καν δηλώνει "διπλά αηδιασμένος" από τη συμπεριφορά μιας γυναίκας που χρησιμοποιεί την γοητεία της για να γράψει ένα βιβλίο και εξαργυρώνει οικονομικά τα όποια συναισθήματα.

Ο DSK ασκεί κριτική στον "φαντασιακό και συνεπώς ανακριβή χαρακτήρα" των όσων αναφέρονται στο βιβλίο, καταγγέλλοντας την "ποταπή παραβίαση την ιδιωτικής του ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας", καθώς και το "εμετικό εγχείρημα" εκ μέρους "μιας παλιάς, μεγάλης εφημερίδας, αριστερών καταβολών".

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι θα εξετάσει με τους δικηγόρους του, όλα τα νομικά μέσα για να πολεμήσει αυτό το "βδέλυγμα".

Με πληροφορίες από το
Nouvel Observateur

Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " "Ήσουν ο υβριστής μου, ο δήμιος μου""

Leave a reply