[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σύνταξη για 160.000 ασφαλισμένους χωρίς όριο ηλικίας
Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Μεγάλοι κερδισμένοι όσοι μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1983


Πάνω από 160.000 ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να βγουν στη σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, αξιοποιώντας μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης κυμαίνονται ανάλογα με την περίπτωση από 20 έως 37, με μεγάλους κερδισμένους όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1983.

Κλειδί για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη αποτελεί η θεμελίωση δικαιώματος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι μπορούν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και να αποχωρήσουν όποτε το επιθυμούν χωρίς να επηρεάζονται από τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.

Για παράδειγμα, στο Δημόσιο και στα λεγόμενα ειδικά Ταμεία (φορείς των ΔΕΚΟ και των τραπεζών) ισχύει για τους παλαιούς ασφαλισμένους η συνταξιοδότηση με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση, η οποία αφορά σε όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από την 1η Ιανουαρίου 1983.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το «'Εθνος», για να «κλειδώσει» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αρκεί να έχουν συμπληρωθεί 25 έτη ασφάλισης.

Στη συνέχεια ο ασφαλισμένος μπορεί να παραμείνει στην εργασία του και να αποχωρήσει όταν πιάσει τα 35 έτη χωρίς να υπάρχει όριο ηλικίας.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σύνταξη για 160.000 ασφαλισμένους χωρίς όριο ηλικίας"

Leave a reply