[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
450.000 οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο!
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους ανέργους έδωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι σε 450.000 οικογένειες δεν δουλεύει ούτε ένας εργαζόμενος ενώ εκτίμησε ότι συνολικά στις οικογένειες αυτές ζουν 1,3 εκατ. άνθρωποι.

«Ό,τι διαθέσιμοι πόροι υπάρχουν –κυρίως από το ΕΣΠΑ- θα πρέπει να διατεθούν με βάση την ανάγκη στις οικογένειες των ανέργων κι όχι την ηλικία. Η πρόταση του ΟΑΕΔ, αλλά και των κοινωνικών εταίρων, είναι οι πόροι αυτοί να κατευθυνθούν στις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι από τους 800.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ επιδοτούνται 280.000.

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας θα δημοσιοποιήσει την απόφαση για το πού θα διατίθεται η εισφορά των εργαζομένων για την ανεργία, ανέφερε εξάλλου την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ 100,3 ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Στο μεταξύ, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για επιχορήγηση επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες που έκαναν διακοπή επαγγέλματος.

Ο αριθμός των δικαιούχων θα είναι χαμηλότερος των 5.000, λόγω των αυστηρών κριτηρίων που έχουν τεθεί απο το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "450.000 οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο!"

Leave a reply