[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γαλλία: Πραγματικός πόλεμος στο Μάλι
Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


  Κυβερνητικός στρατιώτης του Μάλι με μία γαλλική σημαία τυλιγμένη στο κεφάλι του στις 27 Ιανουαρίου στην πόλη Γκάο, η οποία είχε μόλις τεθεί υπό τον έλεγχο των γαλλικών και κυβερνητικών στρατευμάτων.  

Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι οι γαλλικές δυνάμεις έχουν εμπλακεί σε «πραγματικό πόλεμο» με «τρομοκράτες» γύρω από την πόλη Γκάο.

Τον προηγούμενο μήνα, η Γαλλία είχε ανακοινώσει ότι οι ισλαμιστές είχαν εκδιωχθεί από την πόλη, ωστόσο ο κ. Λε Ντριάν είπε σήμερα ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται γύρω από αυτήν.

«Όταν φεύγεις από το κέντρο των πόλεων που έχουν ανακαταληφθεί, συναντάς τους τζιχαντιστές που έμειναν πίσω», είπε ο κ. Λε Ντριάν μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1.

Πρόσθεσε ότι ισλαμιστές αντάρτες είχαν χρησιμοποιήσει ρουκέτες σε μάχες εναντίον γαλλικών και κυβερνητικών στρατευμάτων χθες. Είπε ακόμα ότι εκατοντάδες αντάρτες σκοτώθηκαν από την έναρξη της γαλλικής επιχείρησης.

«Αυτός είναι ένας πραγματικός πόλεμος με σημαντικές απώλειες αλλά δεν θα αρχίσω τις ασκήσεις λογιστικής», είπε.

Ένας γάλλος στρατιώτης έχει σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης στις αρχές Ιανουαρίου.
Χθες, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς είπε ότι η Γαλλία επιθυμεί να αρχίσει να αποσύρει τους 4.000 στρατιώτες της από το Μάλι τον Μάρτιο.


Πηγή: naftemporiki

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γαλλία: Πραγματικός πόλεμος στο Μάλι"

Leave a reply