[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μέρκελ: Κάντε το όπως η Ανατολική Γερμανία
Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Οι ευρωπαϊκές χώρες που επιβαρύνονται από τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης χρέους της ζώνης του ευρώ μπορούν να μάθουν από τις εμπειρίες της Ανατολικής Γερμανίας σχετικά με την οικονομική αναμόρφωση μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, υποστήριξε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σε  ομιλία της σε εκπροσώπους των εμπορικών επιμελητηρίων της γερμανικής περιφέρειας τη Δευτέρα, η κυρία Μέρκελ δήλωσε πως το υπόβαθρο της Ανατολικής Γερμανίας την δίδαξε πως δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος εκτός από τη θέσπιση μεταρρυθμίσεων για να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα μιας περιοχής.

«Όταν γίναμε μέρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έπρεπε να πραγματοποιήσουμε μαζικές μεταρρυθμίσεις για την αναδιάρθρωση της οικονομίας μας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

«Αλλά αυτό ήταν απαραίτητο για να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις. Ενώ οι ανατολικές περιοχές της Γερμανίας έκτοτε επιλέγονται για ειδικά κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διάφορες επιδοτήσεις, στο τέλος της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης αυτό που μετράει είναι η ύπαρξη μιας ανταγωνιστικής εταιρείας», πρόσθεσε.

Η Άνγκελα Μέρκελ, ως ηγέτης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, είναι υπέρμαχος  της αναμόρφωσης των αγορών εργασίας των κρατών-μελών της ΕΕ που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση,  όπως και υπέρ μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητάς τους σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Να σημειωθεί, τέλος, πως από κοινού με τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, η κυρία Μέρκελ αναμένεται να παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνιο μέτρα που αποσκοπούν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μελών της Ευρωζώνης.


Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μέρκελ: Κάντε το όπως η Ανατολική Γερμανία"

Leave a reply