[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ποια ονόματα έψαχνε ο Παπακωνσταντίνου
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Τρεις αναζητήσεις φαίνεται να έκανε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μόλις παρέλαβε την λίστα Λαγκάρντ, και συγκεκριμένα αναζήτησε αν στην λίστα περιέχονται τα ονόματα Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου καθώς και η λέξη Κοζάνη, όπως φαίνεται από την πραγματογνωμοσύνη στο ηλεκτρονικό υλικό.

Αναλυτικά, όπως προέκυψε από την κατάθεση των δυο εμπειρογνωμόνων στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής το πρόσωπο που πρώτο άνοιξε την λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία το Σεπτέμβριο του 2010 φαίνεται να αναζήτησε αν μέσα στην λίστα περιέχονται τα ονόματα George Papandreou και Παπακωνσταντίνου, καθώς επίσης έγινε αναζήτηση και της λέξης Κοζάνη.

Αυτό υποστήριξαν οι εμπειρογνώμονες, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, ενώ μάλιστα εξήγησαν ότι αυτή η διαδικασία αναζήτησης έγινε μέσω ειδικού προγράμματος.

Την Πέμπτη καταθέτουν οι συνεργάτες του Γ.Παπακωνσταντίνου

Από την αναζήτηση, προέκυψε, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ότι υπήρχε αναφορά του ονόματος Παπανδρέου, επρόκειτο όμως για οδό, ενώ δεν υπήρχε αναφορά του ονόματος Παπακωνσταντίνου. Οι δυο εμπειρογνώμονες αναμένεται να καταθέσουν εκ νέου ενώπιον της Επιτροπής την Τετάρτη, ενώ έχει κληθεί ακόμα ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ κ. Αθανασίου.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος ζήτησε να αποκλειστούν από τις εργασίες της επιτροπής οι βουλευτές της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επειδή «συγγενικά» τους πρόσωπα περιλαμβάνονται στην λίστα.

Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο, σε ο, τι αφορά τον κ. Γεωργιάδη η λίστα περιλαμβάνει λογαριασμό που ανήκει στον πρώην σύζυγο της κυρίας Ευγενίας Μανωλίδου, ενώ για τον κ. Βαρβιτσιώτη υποστήριξε ότι υπάρχει λογαριασμός που ανήκει σε θανόντα θείο του.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι: «Η δήλωση του κ. Καπερνάρου με την οποία ζητά να αποχωρήσω από την προανακριτική επιτροπή που διερευνά τον κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προσπαθεί να με στοχοποιήσει προσωπικά και να προκαλέσει εντύπωση και αποπροσανατολισμό στην υπόθεση γιατί:

1. Αντί να ασχολείται με εκείνους που διεγράφησαν από την λίστα ασχολείται με συγγενείς μου που βρίσκονται σ’ αυτή, ακόμα και με αυτούς που έχουν από καιρό αποβιώσει.

2. Ξεχνά ότι η Βουλή διερευνά τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μόνο σε σχέση με την αλλοίωση και απόκρυψη της λίστας.

3. Ο φορολογικός έλεγχος προσώπων που εμπεριέχονται στη λίστα ανήκει αποκλειστικά στο ΣΔΟΕ και όχι στη Βουλή.

4. Αποδεικνύει ότι το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ που παρέλαβε, σε αντίθεση με όλους τους Βουλευτές της ΝΔ που δεν την έχουμε στα χέρια μας, το αξιοποιεί με εμφανή κουτσομπολίστικη διάθεση και όχι ως πραγματικό πειστήριο μιας αξιόποινης πράξης. Προσπαθεί να φέρει από το παράθυρο νοοτροπίες ολοκληρωτικών καθεστώτων που ποινικοποίησαν συγγενικές σχέσεις.

5. Κανένα από τα μέλη της επιτροπής -ούτε ο ίδιος- κατέθεσαν αίτημα εξαίρεσης μου, γιατί κάτι τέτοιο προσκρούει στο πνεύμα και γράμμα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Θα συνεχίσω, παρά τις αντίξοες συνθήκες και συνεχείς προσπάθειες αποπροσανατολισμού, το έργο μου ως μέλος της επιτροπής για την αποκάλυψη της αλήθειας και την λογοδοσία των υπευθύνων στον φυσικό τους δικαστή.

Προσωπικά, δεν έχω τίποτα να κρύψω ούτε να φοβηθώ. Το ερώτημα είναι ποιοι και για λογαριασμό ποιων επιθυμούν να μετατοπίσουν την έρευνα και την δημόσια συζήτηση από τυχόν ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου σε μια αόριστη συνωμοσιολογία».

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης απ την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι η σύζυγος του: «δεν έχει ούτε 1 ευρώ σε λογαριασμό που περιλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ».

Πηγή: real

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ποια ονόματα έψαχνε ο Παπακωνσταντίνου"

Leave a reply