[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι ταινίες της εβδομάδας
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Τα «Μυθικά πλάσματα του Νότου» διεκδικούν την προσοχή - και την κερδίζουν αβίαστα αυτή την εβδομάδα. Eνα παραμύθι με φαντασία αλλά και ρεαλισμό, που μας συστήνει μια άκρως ξεχωριστή πρωταγωνίστρια, η οποία ζει μια άκρως ιδιαίτερη ζωή. Ακολουθεί ο «Χίτσκοκ», ο οποίος συνομιλεί με το φάντασμα ενός δολοφόνου καθώς γυρνά το αριστούργημά του «Ψυχώ» - σε μια ταινία με απολαυστικές αναφορές στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ και καλοδουλεμένες λεπτομέρειες από τη ζωή του μάστορα του σασπένς.


Τα μυθικά πλάσματα του Νότου / Beasts of the Southern Wild
Του Μπεν Ζάιτλιν. Με τους: Κουαβενζανέ Ουόλις, Ντουάιτ Χένρι
Δραματική, 2012, ΗΠΑ. 1 ώρα και 33 λεπτά.

 Να μια ταινία που είναι όμορφη -πανέμορφη, αλήθεια- και ταυτόχρονα τόσο πλούσια και γεμάτη. Δεν είναι τυχαίο που έχει πιάσει τους πάντες εξ απροόπτου, έχει κερδίσει άπειρα βραβεία και κατάφερε να παρεισφρήσει μαζί με τους μεγάλους παίκτες στις υποψηφιότητες των Οσκαρ (4 συνολικές υποψηφιότητες: σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας, σεναρίου και ερμηνείας για την 9χρονη υπέροχη Κουαβενζανέ Ουόλις). Η πυγμή της χαριτωμένης Ουόλις δεν είναι σε καμία περίπτωση ο μόνος λόγος για να δει κανείς την ιστορία της Χάσπαπι, η οποία μεγαλώνει με τον πατέρα της σε ένα νησί κάπου στη Νέα Ορλεάνη, μακριά από τους κανόνες ή την επίβλεψη της στεριάς. Ο κόσμος της μοιάζει να έχει βγει από τον χώρο της φαντασίας, αλλά ταυτόχρονα έχει ρίζες στον πραγματικό - με άμεσο και απτό τον απόηχο του τυφώνα «Κατρίνα». Μεγαλωμένη σαν αντράκι, η Χάσπαπι περνά κυριολεκτικά από περιπέτειες, είτε λόγω κατακλυσμού είτε λόγω της ασθένειας του πατέρα της. Το ταξίδι της είναι απρόβλεπτο, μαγικό και τραγικό και σε ρουφάει σαν μια ακαταμάχητη δίνη. Πώς να αντισταθείς άλλωστε σε μια ταινία με προσωπικότητα και με καρδιά;




Χίτσκοκ / Hitchcock
Του Σάσα Τζερβάσι.
Με τους: Αντονι Χόπκινς,
Ελεν Μίρεν, Σκάρλετ Γιόχανσον, Ντάνι Χιούστον
Δραματική, 2012, ΗΠΑ. 1 ώρα και 38 λεπτά.

  Η ιδέα και μόνο μιας ταινίας για τον Χίτσκοκ μου προκαλούσε ανία. Υπέρτατη προσωπικότητα ο Βρετανός, δεν λέω το αντίθετο, αλλά τόσο ευρέως εκτεθειμένος που παθαίνεις overdose. Ως εκ τούτου, η ταινία του Τζερβάσι ήρθε σαν έκπληξη, όχι τόσο γιατί αποκαλύπτει μυστικά για τις μανίες και φαντασίες του Χίτσκοκ, αλλά κυρίως γιατί είναι μια απολαυστική παραγωγή, ανάλαφρη και περήφανη για τις μικρές κινηματογραφικές λεπτομέρειες που αγαπά. Η Ελεν Μίρεν στον ρόλο της Αλμα, συζύγου και συνεργάτιδας του Χίτσκοκ, είναι η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια.



Ο κυνηγημένος / The expatriate
Του Φίλιπ Στολτς. Με τους: Ααρον Εκχαρτ, Ολγα Κιριλένκο
Περιπέτεια, 2012, ΗΠΑ / Καναδάς / Βέλγιο /
Μ. Βρετανία. 1 ώρα και 35 λεπτά.

  Ο Ααρον Εκχαρτ θα μπορούσε μια χαρά να πρωταγωνιστήσει σε φουλ περιπέτεια-υπερπαραγωγή αλά Τζέισον Μπορν, αλλά ο «Κυνηγημένος» δεν είναι μια τέτοια περίπτωση. Ο χαρακτήρας του, πρώην πράκτορας της CIA που έχει αποσυρθεί στις Βρυξέλλες με την κόρη του, μπλέκεται σε συνωμοσία και ξεφεύγει στο τσακ από τη δολοφονία, οπότε και αρχίζει το κυνηγητό, το οποίο κάποιες στιγμές ξεφεύγει από την προβλεψιμότητα, αλλά εν γένει αιχμαλωτίζεται σε αυτή.




Φιλιά εις τα παιδιά
Του Βασίλη Λουλέ.
Ντοκιμαντέρ, 2012, Ελλάδα.
1 ώρα και 55 λεπτά

 Ο Βασίλης Λουλές ακούει -με σεβασμό, ταπεινότητα και στήριξη από πλούσιο αρχειακό υλικό- τις μαρτυρίες πέντε Εβραίων που επέζησαν από την ελληνική κατοχή κρυμμένοι σε σπίτια χριστιανών Ελλήνων. Ενα ανθρώπινο ντοκιμαντέρ, αν και μάλλον ριγμένο από τη μεγάλη του διάρκεια.




Παρουσίαση

Μη μου χαλάς τη μέρα / The last stand
Του Κιμ Ζι Γιουν.
Με τους: Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Φόρεστ Γουίτακερ
Περιπέτεια, 2013, ΗΠΑ.
1 ώρα και 37 λεπτά.

Επιστροφή για τον Αρνι στη μεγάλη οθόνη, στον ρόλο του σερίφη Ρέι Οουενς, ο οποίος τα βάζει με έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών στην πιο ήσυχη πόλη της Αμερικής. Οπως γράφει το δελτίο Τύπου: «Γρήγορα αυτοκίνητα, καυτές γυναίκες, άγριες καταδιώξεις, επικές μάχες και πιστολίδια από την κόλαση συνθέτουν μια ξέφρενη ιστορία δράσης».





Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι ταινίες της εβδομάδας"

Leave a reply