[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ανασχηματισμός εν όψει, φουντώνουν τα σενάρια
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Επανέρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ανασχηματισμού καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί διορθωτικές κινήσεις χωρίς ωστόσο να αλλάξουν σημαντικά οι ισορροπίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει πριν ολοκληρώσει το ΠΑΣΟΚ το συνέδριό του που ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 3 Μαρτίου. Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να αποφύγει το ενδεχόμενο εισόδου του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση, κι αν εκφραστεί τέτοια επιθυμία από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τότε το σενάριο του ανασχηματισμού θα μπει στον πάγο και οι κυβερνητικές αλλαγές θα γίνονται μεμονωμένα, στο μοντέλο Βιρβιδάκη.

Από την πλευρά του άλλου κυβερνητικού εταίρου, η ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμεί να βγουν από το κυβερνητικό σχήμα οι υπουργοί Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, γεγονός που προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σίγουρα του ανασχηματισμού θεωρούνται το υπουργείο Υγείας, όπου μάλλον όλα αλλάζουν, και το «σπάσιμο» του Ανάπτυξης. Αλλαγές επίσης πιθανολογούνται στο ΥΠΕΚΑ και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ποιοι μένουν και ποιοι φέυγουν


Στα σενάρια υπάρχουν φυσικά και τα πρόσωπα που δεν μετακινούνται. Αυτά είναι ο Γιάννης Στουρνάρας που μένει στο υπουργείο Οικονομικών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στο υπουργείο Παιδείας, ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στο υπουργείο Άμυνας καθώς και ο Γιάννης Βρούτσης στο υπουργείο Εργασίας.

Από τους υπουργούς που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ επιτυχημένος θεωρείται ο Αθανάσιος Τσαυτάρης στο Γεωργίας. Αντιθέτως, η παραμονή Λιβιεράτου στο ΥΠΕΚΑ δεν είναι απόλυτη.

Η άλλη αλλαγή είναι στο χαρτοφυλάκιο του Κωστή Χατζηδάκη που θα ξανασπάσει, καθώς θεωρείται υπερβολικά φορτωμένο. Ανοίγουν λοιπόν δύο σημαντικές θέσεις, αφού εκτός από την καρέκλα του Υγείας δεν αποκλείεται να επανασυσταθεί το Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Πολλοί προεξοφλούν και έξοδο του Κωστή Μουσουρούλη από το υπουργείο Ναυτιλίας, εν μέρει και για να υπάρξει δυνατότητα εναλλαγής με βουλευτές της ΝΔ που περιμένουν.

Σημαντικό ερώτημα είναι και τι θα γίνει με τον υφυπουργό Οικονομικών Μαυραγάνη, που δεν είχε τόσο πρόβλημα με τον Γ. Στουρνάρα όσο για το ότι είχε μπει στο μάτι της τρόικας που θέλει ανθρωποκυνηγητό φοροφυγάδων. Αυτός είναι άνθρωπος του Μαξίμου, ενώ βρέθηκε η λύση του γραμματέα Χάρη Θεοχάρη, ώστε να τονωθεί ο τομέας των εσόδων με ενίσχυση του εκτελεστικού τομέα. Πάντως η μέχρι στιγμής εκτίμηση είναι ότι ο κ. Μαυραγάνης θα παραμείνει στη θέση του.

Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ανασχηματισμός εν όψει, φουντώνουν τα σενάρια"

Leave a reply