[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Προσγείωση» στα εσωτερικά μέτωπα για τον πρωθυπουργό
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


 ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Στα εσωτερικά μέτωπα της χώρας στρέφει πλέον την προσοχή του ο πρωθυπουργός, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου η χώρα εξοικονόμησε 16,3 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. Αγρότες, διαθεσιμότητα αλλά και το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στη Βουλή, με επίκεντρο τη λίστα Λαγκάρντ φαίνεται να προβληματίζουν το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό.

Στο καυτό θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων των αγροτών, κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν πως δεν φαίνεται κανένα σημάδι εκτόνωσης, που ενδεχομένως θα οδηγούσε στον τερματισμό των μπλόκων. Οι αγρότες παραμένουν αμετακίνητοι και δεν έχουν διάθεση υποχώρησης, αφού απέρριψαν το τελεσίγραφο της κυβέρνησης.

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για την κυβέρνηση στα αγροτικά μπλόκα και αγροτικά στελέχη από όλη την Ελλάδα θα συζητήσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων και ουσιαστικά θα αποφασίσουν ότι «θα συνεχίσουν».

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο αποτιμούν με ψυχραιμία την κατάσταση και εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς εκτιμούν κάτι που δεν φαίνεται όμως με βάσει τη δυναμική των μπλόκων ότι θα μειωθεί η δυναμική των κινητοποιήσεων», που συμπληρώνουν ήδη δυο εβδομάδες.
Κατά τις εκτιμήσεις των ιδίων παραγόντων οι κινητοποιήσεις «φθάνουν ήδη στην κορύφωσή τους» και σιγά-σιγά θα αρχίσει να φαίνεται η «αποκλιμάκωση».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός είχε σήμερα σύσκεψη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον οποίο συζήτησαν το μείζον θέμα της διαθεσιμότητας ενόψει της άφιξης της τρόικας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, μέχρι τον Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση 2500 υπαλλήλων που μπήκαν σε διαθεσιμότητα το 2012 ώστε να καλύψουν, με προτεραιότητα, τα 7500 κενά που έχουν καταγραφεί στη δημόσια διοίκηση.

Το «δεύτερο κύμα» της διαθεσιμότητας αφορά 25000 υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και εκείνοι που εάν κριθούν ακατάλληλοι θα δουν την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο -ωστόσο η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο κύμα προσφυγών τόσο από Περιφέρειες όσο και από εργαζόμενους στους Δήμους.

Τέλος, ανησυχία επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ, μεταξύ άλλων, και για τον ρόλο του κ. Μαρκογιαννάκη στην Επιτροπή.


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Προσγείωση» στα εσωτερικά μέτωπα για τον πρωθυπουργό"

Leave a reply