[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Ο Σαμαράς ως άλλος Ρομπέρτο Μπενίνι λέει ότι η ζωή είναι ωραία...
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


«Ο έλληνας πρωθυπουργός πήγε στη Σύνοδο Κορυφής για να παρακολουθήσει και όχι να διεκδικήσει» υποστήριξε σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε ότι αν συνεχιστεί να υπάρχει διαφθορά στο κράτος θα μείνουν αναξιοποίητα και τα κονδύλια που εξασφαλίστηκαν. 

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που θα κάνει όταν βρεθεί στο τιμόνι της χώρας θα είναι να αναπροσαρμόσει το μηχανισμό απορρόφησης κονδυλίων στη βάση εξυπηρέτησης συμφερόντων της κοινωνίας. 

«Ο Πρωθυπουργός πήγε ως κομπάρσος στη Σύνοδο Κορυφής και όχι για να διεκδικήσει. Δεν διεκδίκησε ούτε ένα ευρώ. Τη στιγμή που χώρες, όπως η Γαλλία και η Πορτογαλία πήραν παραπάνω χρήματα, η Ελλάδα δεν διεκδίκησε και δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για την αγροτική παραγωγή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, τόνισε ότι ενώ η χώρα οδεύει προς την καταστροφή ο Σαμαράς ως άλλος Ρομπέρτο Μπενίνι λέει ότι η ζωή είναι ωραία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση και πήγαινε στη Σύνοδο Κορυφής, θα «είχε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα».

«Θα διεκδικούσαμε ειδικούς αναπτυξιακούς προϋπολογισμούς, στοχευμένες δράσεις και αγροτικά κονδύλια», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση θα το βρούμε εμείς μπροστά μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στα ποσοστά της ανεργίας, παρομοίασε τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ως τον Ρομπέρτο Μπενίνι στη ταινία «Η ζωή είναι ωραία», καθώς όπως ανέφερε «παρουσιάζει το μαύρο, άσπρο».

Παράλληλα χαρακτήρισε «άδικη» την φορολογία και υπογράμμισε ότι όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση θα αποκαταστήσει, στη προ μνημονίου εποχή, τις συντάξεις και θα φτιάξει περιουσιολόγιο.

«Όταν παραγωγοί μοίραζαν ντομάτες στην Αθήνα, είδαμε σκηνές κατοχής. Μέχρι και το ΕΣΡ βγήκε να πει ότι απαγορεύεται να δείχνονται τέτοιες σκηνές. Σε ποιο κόσμο ζούμε; Έχουμε φτάσει σε σημείο να περιμένουμε το Reuters, όπως κάποτε το BBC, για να ακούσουμε την πραγματικότητα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, όπως τόνισε, «έδωσε τον Στουρνάρα».

«Πήγα στον Σόιμπλε και του είπα για τον επιπλέον φόρο 40% στο πετρέλαιο θέρμανσης και εκείνος μου απάντησε ότι η Γερμανία έθεσε τους στόχους και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει τα συγκεκριμένα μέτρα. Τόσο στεγνά έδωσε τον κ. Στουρνάρα».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Σαμαρά τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός περιτριγυρίζεται από ακροδεξιούς συμβούλους».

«Η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία που ανέλαβε τη διακυβέρνηση μετά το 1974. Αυτό που έχουμε σήμερα δεν είναι η Νέα Δημοκρατία που γνωρίσαμε από τη μεταπολίτευση, είναι η πολιτική άνοιξη. Είναι μία ακροδεξιά ατζέντα που έχει συνάφεια με την άλλη ναζιστική ακροδεξιά οργάνωση τη Χρυσή Αυγή και την πριμοδοτεί».


Πηγή: protothema


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Ο Σαμαράς ως άλλος Ρομπέρτο Μπενίνι λέει ότι η ζωή είναι ωραία..."

Leave a reply