[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Σόρος έβγαλε ένα δισ. από την κατάρρευση του γεν
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος κέρδισε σχεδόν 1 δισ. δολάρια, στοιχηματίζοντας από τον περασμένο Νοέμβριο ότι το ιαπωνικό νόμισμα θα καταρρεύσει, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που επικαλείται ως πηγή ένα πρόσωπο κοντά στην οικογενειακή επιχείρηση του Σόρος.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το στοίχημα αυτό βοήθησε την εταιρεία του Σόρος να έχει απόδοση περίπου 10% το 2012 και 5% το 2013 έως τώρα.

Το γεν υποτιμήθηκε 17% έναντι του δολαρίου, σχεδόν από την αρχή του τέταρτου τριμήνου του 2012, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από το 1985.

Το γεν κατέρρευσε και το χρηματιστήριο του Τόκιο έκανε ράλι, καθώς ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίντζο 'Αμπε πίεσε την Τράπεζα της Ιαπωνίας να επιβάλει πρόσθετα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ο Σκοτ Μπέσεντ, υπεύθυνος επενδύσεων στο επενδυτικό ταμείο Soros Fund Management με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει επιτύχει επίσης απόδοση 10%, στοιχηματίζοντας στην αύξηση των τιμών των ιαπωνικών μετοχών, σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο.

Ο Μπέσεντ εργαζόταν για τον Σόρος το 1992, όταν ο μεγαλοεπενδυτής και ο υπεύθυνος για τη στρατηγική της εταιρείας του Σταν Ντρούκενμιλερ στοιχημάτισαν 10 δισ. δολάρια ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αναγκαζόταν να υποτιμήσει τη βρετανική λίρα. Το στοίχημα εκείνο είχε αποφέρει καθαρά 1 δισ. δολάρια στην εταιρεία του Σόρος.
 
Πηγή:  nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Σόρος έβγαλε ένα δισ. από την κατάρρευση του γεν"

Leave a reply