[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κοινωνική ατζέντα προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


 ΘΕΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αμεση προτεραιότητα στα κοινωνικά προβλήματα και σε σειρά θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα καθώς και την επικοινωνιακή ενίσχυση θέτει στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Και ερώτηση Τσίπρα για τη φορολογία ακινήτων 

Και ερώτηση Τσίπρα για τη φορολογία ακινήτων Τα θέματα συζητήθηκαν χθες στην τρίωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Οι προτάσεις που ακούστηκαν αφορούσαν την κομματική δράση με ορίζοντα τη γενική απεργία της 20ής Φεβρουαρίου, και παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργεί πλέον την πολιτική ατζέντα στη βάση των κοινωνικών προβλημάτων. Και τίθενται σε μια χρονική στιγμή που οι επιτελείς του κόμματος εκτιμούν ότι θα ενταθούν οι επικοινωνιακές επιθέσεις από το κυβερνών κόμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το θέμα ενίσχυσης του επικοινωνιακού κέντρου ήταν ανάμεσα σε αυτά που αναδείχθηκαν καθώς, όπως τονίστηκε από βουλευτές, το κυβερνητικό επιτελείο, συνεπικουρούμενο από τμήμα των ΜΜΕ και μέσα από προσωπικές επιθέσεις κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταφέρει να μετατοπίσει την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης από τα μεγάλα προβλήματα σε προνομιακά γι' αυτήν πεδία. Οπως είναι αυτό που αφορά γενικά την ενεργοποίηση συντηρητικών ανακλαστικών της κοινωνίας, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλονται ως επικίνδυνοι αναρχικοί. Τελευταίο επεισόδιο είναι η προσωπική επίθεση που δέχτηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου επειδή ως δικηγόρος είχε αναλάβει συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. αποφασίστηκε να υπάρξουν πρωτοβουλίες ώστε να εξευρεθούν τρόποι που θα λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα δέχονται τα κυβερνητικά επικοινωνιακά βέλη.

Η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και τα προβλήματά της σηματοδοτείται και από δύο επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσε ο επικεφαλής του, Αλέξης Τσίπρας. Η πρώτη αφορά ερώτηση στον πρωθυπουργό με θέμα τη φορολογία ακινήτων και η δεύτερη, που συνυπογράφεται από τους βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη και Θανάση Πετράκο, την άμεση έκδοση της υπουργικής απόφασης για τη χορήγηση των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων.

Στο θέμα της φορολογίας ακινήτων, ο κ. Τσίπρας ερωτά τον πρωθυπουργό γιατί δεν προχωρά στη δημιουργία πλήρους και καθολικού περιουσιολογίου, όπου θα καταγραφεί το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που κατέχουν οι πολίτες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Γιατί δεν αντικαθίσταται ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας με το Φόρο Μεγάλης Περιουσίας, ώστε το φορολογικό σύστημα να γίνει δίκαιο και αποδοτικό και επίσης γιατί δεν εξετάζει την αυστηροποίηση των ποινών στις περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και δεν μεριμνά ώστε οι λίστες καταθετών με μεγάλα χρηματικά ποσά που φυγαδεύτηκαν από την Ελλάδα να ελεγχθούν και να φορολογηθούν;    


Πηγή: enet

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κοινωνική ατζέντα προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ"

Leave a reply