[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τη χρονιά του φιδιού γιορτάζει η Κίνα
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Την έλευση του Νέου Έτους γιορτάζει στις 10 Φεβρουαρίου η Κίνα. Το έτος αυτό είναι αφιερωμένο στο φίδι. Οι Κινέζοι έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες και σε κάθε γωνιά της Κίνας διοργανώνεται εορταστικές εκδηλώσεις γεμάτες χρώμα και χορό.

Στη χώρα, περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν για να είναι με τις οικογένειές τους αυτές τις μέρες, σε μία μετακίνηση που θεωρείται η μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση στον πλανήτη.

Ο ανταποκριτής του BBC στη Σαγκάη δηλώνει ότι οι μεγάλες πόλεις έχουν αδειάσει, καθώς οι εσωτερικοί μετανάστες επιστρέφουν στα σπίτια τους σε απομακρυσμένες επαρχίες της χώρας.

Το βράδυ του Σαββάτου δεκάδες εκατομμύρια Κινέζοι άνοιξαν τους τηλεοπτικούς δέκτες τους για να παρακολουθήσουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Παραμονής του Νέου Έτους. Ανάμεσα στους ερμηνευτές, κλήθηκε και η Σελίν Ντιόν για να τραγουδίσει το δημοφιλές «My Heart Will Go On».

Οι Αρχές του Πεκίνου έχουν ζητήσει από τους κατοίκους του μειωμένη χρήση πυροτεχνημάτων, καθώς τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης αυξήθηκαν πρόσφατα κατακόρυφα.

Όσο για το φίδι; Αυτό έχει διφορούμενη σημασία στην κινεζική κουλτούρα. Συνδέεται με τη σοφία, την ομορφιά και την εξυπνάδα, αλλά και με την υπερηφάνεια και την οργή.


Πηγή: tanea

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τη χρονιά του φιδιού γιορτάζει η Κίνα"

Leave a reply