[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Έτοιμη η Κύπρος για τις εκλογές
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Τερματίζεται απόψε τα μεσάνυχτα κάθε προεκλογική δραστηριότητα στην Κύπρο, ενώ σύμφωνα με το γενικό έφορο εκλογής όλα είναι έτοιμα για την αναμέτρηση των προεδρικών εκλογών.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ανέρχεται στις 545.180, στον δε ειδικό εκλογικό κατάλογο των εγκλωβισμένων περιλαμβάνονται 311 ψηφοφόροι.

Θα λειτουργήσουν 1.139 εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και 40 σε πόλεις του εξωτερικού.

Ενδεικτικό είναι ότι οι νέοι ψηφοφόροι επέδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους σε σχέση με το 2008 και έφθασαν στους 12.700, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 30%.

Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, με διακοπή μιας ώρας το μεσημέρι.         

Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι πρόεδροι προέβησαν σήμερα στις τελικές δηλώσεις τους εν όψει των εκλογών.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι οι εκλογές της Κυριακής είναι οι πιο κρίσιμες της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, καθώς το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης, ώστε να περάσει η οικονομία σε πορεία ανάπτυξης.

Ο Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι υπόσχεται πως θα λειτουργήσει ως πρόεδρος σε μια κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού και πρόσθεσε πως δεν έχει σχέση με ακρότητες, λαϊκισμό και μεταλλάξεις ενώ υποσχέθηκε ότι θα επιλύσει τα προβλήματα της οικονομίας μέσα από την ισότιμη κατανομή βαρών, την εξυγίανση των δημοσιονομικών, τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και σωστής διαχείρισης του φυσικού πλούτου της Κύπρου.

Ο Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε ότι η Κύπρος, αυτές τις δύσκολες ώρες, χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και γι αυτό τους κάλεσε να τον ψηφίσουν, τονίζοντας ότι η ανατροπή δεν έρχεται με την αποχή αλλά με τη συμμετοχή.    


Πηγή: newpost 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Έτοιμη η Κύπρος για τις εκλογές"

Leave a reply