[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Βραβείο σε συγκλονιστική φωτογραφία με σορούς παιδιών από τη Γάζα
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Οι σπαρακτικές εκφράσεις των ανδρών που κουβαλούν στα χέρια τους τις σορούς των παιδιών τους σε ένα στενό δρομάκι της Γάζας και αποτυπώθηκαν από το φακό του Σουηδού φωτογράφου Πολ Χάνσεν, απέσπασαν το μεγαλύτερο βραβείο του διαγωνισμού World Press Photo.

Η καλύτερη λοιπόν φωτογραφία του 2012 κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, αποτυπώνοντας το θρήνο των ανθρώπων που είδαν να χάνουν τη ζωή τους τα αγαπημένα τους παιδιά, από ισραηλινή επιδρομή.

Ο Χάνσεν, ο οποίος έχει καλύψει φωτογραφικά τις αιματηρές μάχες στη Λωρίδα της Γάζας πολλές φορές στην καριέρα του, τράβηξε τη λήψη αυτή για την σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, με την οποία συνεργάζεται.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τους New York Times, περιέγραψε την σκηνή που έζησε σαν «μια στιγμή έντονα συναισθηματικά φορτισμένη».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «ήταν μια φρικτή ημέρα. Ήταν τόσο λυπηρό και σπαραξικάρδιο και με επηρέασε σε προσωπικό επίπεδο, γιατί έχω και εγώ ένα παιδί».

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος και διευθυντής φωτογραφίας για το The Associated Press, ο οποίος ήταν από τους κριτές του διαγωνισμού «φωτογραφία που νίκησε έχει ισχυρό αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα».

Την ίδια ώρα, και η Μάγιου Μοχάνα, μέλος της κριτικής επιτροπής από το Περού, δήλωσε για τη φωτογραφία του Χάνσεν «η δύναμη της φωτογραφίας έγκειται στην αντίθεση ανάμεσα στον θυμό και την θλίψη των ενηλίκων, με την αθωότητα των παιδιών. Είναι μια φωτογραφία που δε θα ξεχάσω ποτέ».


Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Βραβείο σε συγκλονιστική φωτογραφία με σορούς παιδιών από τη Γάζα"

Leave a reply